La nova biblioteca que obrirà a la Casa de Cultura, serà de titularitat municipal i la cessió de l'espai per part de la Diputació a l'Ajuntament de Girona serà de vint anys prorrogables. L'acord entre les dues institucions inclou també la utilització de la capella-auditori i altres espais de la Casa de Cultura per a les activitats que pugui necessitar la biblioteca. Aquesta biblioteca ocuparà l'espai de la biblioteca pública de l'Estat.

La cessió es fa amb l'objectiu que el consistori hi pugui ubicar la seu de la Biblioteca Ernest Lluch i continuï oferint el servei de biblioteca pública al centre de la ciutat. Tal com va avançar Diari de Girona, la Diputació i l'Ajuntament de Girona van signar l'acord per mitjà d'un conveni la setmana passada.

De fet, recentment, el consistori gironí ha aprovat les obres per poder adequar l'espai a la nova biblioteca i preveu adjudicar els treballs al desembre. Les tasques duraran un màxim de tres mesos i llavors, per posar-la en funcionament, només caldrà culminar el trasllat de llibres i material que actualment hi ha a la bibilioteca Ernest lluch, al Centre cívic Pla de Palau.