L'Ajuntament de Girona sospita que la crema de vuit contenidors en només tres hores al centre de la ciutat entre diumenge a la nit i dilluns a la matinada van ser obra d'un grup organitzat. Malgrat que encara no els han enxampat in fraganti, el consistori té "sospites força fonamentades" que es tracta d'un grup que ja ha provocat altres episodis d'aquest tipus en els darrers mesos a la ciutat.

Entre la nit de diumenge i la matinada de dilluns, uns desconeguts van cremar contenidors a l'entrada del parc de les Casernes (a tocar de la carretera Barcelona), al passeig d'Olot (a l'alçada del col·legi Pare Coll), al carrer Sant Baptista de la Salle i, finalment, al carrer Josep Maria Gironella, al barri de Sant Narcís. Per això, durant el ple de dilluns, el regidor de la CUP Jordi Navarro va preguntar a l'equip de govern si en coneixia l'origen. L'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), va assegurar que, encara que no se'ls ha enxampat en plena acció i per tant no en tenen proves, la policia "acabarà trobant el grup organitzat que genera aquestes molèsties".

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Joan Alcalà, assenyala que la crema d'aquesta setmana "no ha estat un fet puntual", malgrat que se n'hagi fet una especial difusió per l'existència de fotografies que van fer els veïns. "A la ciutat, en els darrers mesos, ja s'han anat produint altres episodis d'aquest tipus en sectors propers a la carretera de Barcelona", explica. De fet, indica Alcalà, en algun moment es van arribar a fer identificacions i, quan una d'aquestes persones va anar a la presó per un altre delicte, la crema de contenidors va aturar-se temporalment. Per això, sospiten que es tracta d'aquest grup i estan esperant tenir proves per tal de poder-los acusar.

Tot i això, Alcalà també adverteix que, de cara a l'hivern, també es poden produir alguns incendis accidentals de contenidors deguts a alguna imprudència per part dels usuaris, que a vegades deixen alguna cosa calenta -com cendres- a les escombraries.

Barreres protectores

Per tal d'evitar que les cremes de contenidors, tant accidentals com deliberades, afectin als cotxes que estan aparcats al voltant, l'Ajuntament de Girona va decidir fa uns mesos posar barreres per tal de protegir els vehicles. Aquestes barreres serveixen perquè hi hagi un espai extra entre contenidors i vehicles i evitar que aquests acabin en flames a causa d'alguna bretolada.