L'Ajuntament de Girona ha adjudicat les dues darreres actuacions que queden per fer a la frontissa de Santa Eugènia a l'empresa Teyco per 1,3 milions d'euros. Per una banda es reordenarà tot el sector de la petanca de la plaça del Barco (27.073,09 euros), i per l'altra el terreny irregular que ha quedat enmig d'altres espais de la frontissa ja reformats, on actualment hi ha un aparcament (1.277.169,42 euros). Les obres començaran a finals de desembre i duraran entre cinc i sis mesos.

La regidora del barri de Santa Eugènia, Marta Madrenas, explica que la reforma del terreny principal s'ha consensuat amb la Mancomunitat, amb qui han tingut diverses reunions per anar definint el projecte, que preveu incloure un espai esportiu amb pistes de joc, una zona de passeig i una zona de parc amb vegetació. També s'hi preveu incloure una petita guingueta on pugui haver-hi un bar, així com un espai on hi pugui anar un escenari per fer-hi actuacions. A més, es preveu allargar el vial ja existent i limitar-lo a una velocitat de 30 quilòmetres per hora, bàsicament per a ús veïnal per accedir als garatges privats existents. Segons indica Madrenas, l'espai vol ser un "revulsiu" per al barri, un espai de trobada que serveixi per reduir una mica l'activitat de la plaça del Barco, de manera que el barri compti amb dos punts de trobada.

D'altra banda, també s'adequarà una petita part de la plaça del Barco: concretament, el sector de la petanca. Segons Madrenas, la zona es millorarà perquè l'entitat que l'utilitza és "molt activa", ja que aquest any fins i tot ha dut a terme activitats per a joves en risc d'exclusió social. Per això, han decidit dignificar una mica més la zona i millorar-la, a través d'un projecte també consensuat amb la Mancomunitat.