Les Fires de Sant Narcís han acabat "sense incidents destacables" i "sense col·lapses" de trànsit, segons va apuntar ahir la tinent d'alcalde Promoció i Ocupació, Marta Madrenas. De fet, pel que fa a dades de seguretat i emergències, destaca per sobre de tot el fet que no hi va haver cap atenció per un coma etílic ni de menors d'edat ni d'adults. Es van atendre 23 menors per diferents incidències, algunes de les quals intoxicacions etíliques sense necessitat d'ingrés. Són cinc casos més que l'any anterior. Pel que fa a delictes i faltes n'hi ha hagut onze més que l'any passat (204 casos) i dels 259 controls d'alcoholèmia i drogues fets, el 7% va donar positiu, una proporció inferior a l'any 2013.

Marta Madrenas va explicar que han estat unes Fires "molt tranquil·les i segures", va agrair "l'actitud cívica" de la majoria de la gent que ha estat a la ciutat pels actes festius i va assegurar que hi ha hagut "més afluència que mai". La policia va activar en dues ocasions el Pla de Seguretat per evitar massificacions en diferents activitats i per això va tancar l'accés a més persones: pel pilar de 4 dels Marrecs a les escales de la Catedral, quan ja hi havia 4.000 especadors i breument en la primera sessió del mapping també a la Catedral.

També va destacar la importància dels aparcaments disuasius, sobretot els de l'Accés Nord i al costat dels Maristes, que han ajudat a evitar complicacions de trànsit al centre i encara han quedat espais a Fontjau, Font de l'Abat i Domeny.

El dia amb més gent a la Copa va ser el darrer dissabte, amb unes 25.000 persones la nit que tocava Zebda i Txarango. Les nits de Jeff Mills i Chambao també van ser molt multitudinàries. La Copa va reunir 5.000 espectadors en els tres concerts infantils, destacant les 3.000 persones al concert Diverkids de l'Orquestra Di-versiones. Els balls a l'envelat van omplir-se del tot cada nit i el dia de l'Orquestra Maravella hi van assistir més de 2.000 persones. La primera gimcana popular va reunir 33 grups, i unes tres-centes persones van pujar a Sant Miquel de nit. També va destacar les jornades històrica dels castellers i del condurs de sardanes.

La representat municipal també va posar de relleu l'augment de consultes a les oficines de turisme (3.300 atencions), així com a les webs municipals, als museus (1.792 visitants al Museu d'Història de la Ciutat) i a l'aplicació per a telèfons mòbils Girona In.