El dia de Sant Narcís, una patrulla dels Mossos d'Esquadra de Seguretat Ciutadana va salvar la vida a un home de 51 anys que va patir un atac de cor a darrere del CAP (Centre d'Atenció Primària) de Vila-roja de la ciutat de Girona. Els dos agents van poder auxiliar-lo i fer-lo tornar a respirar gràcies a l'ús del desfibril·lador que porten al vehicle policial i després també, de fer-li diverses maniobres de reanimació. L'home, un cop van arribar els serveis sanitaris del SEM, va ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Aquest és el primer cop que els agents dels Mossos utilitzen aquest aparell amb el qual compten des de principis de setembre les patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos que operen a la Regió Policial de Girona.

El succés es remunta a dimecres passat, 29 d'octubre. Al voltant de les tres de la tarda, els Mossos van rebre l'avís que un home estava inconscient i amb espasmes, darrere el CAP del barri de Vila-roja. Quan els dos agents van arribar-hi, van trobar-se l'home estirat a terra, inconscient i amb símptomes que indicaven que havia patit una aturada cardiorespiratòria.

Mentre esperaven els serveis sanitaris i davant la urgència de la situació, els mossos van fer ús del sistema desfibril·lador extern automàtic (DEA) portàtil que hi havia al vehicle policial per tal de recuperar el ritme cardíac de l'home. Un cop utilitzat el sistema i realitzar les maniobres manuals de reanimació, la persona va començar a respirar espontàniament. Poc després els serveis sanitaris van arribar al lloc i van traslladar l'home a l'hospital Trueta de Girona.

Des del 5 de setembre i gràcies a l'acord entre el Dipsalut i el Departament d'Interior, els vehicles policials dels Mossos d'Esquadra disposen de DEA mòbils. Aquests aparells proporcionen als agents un temps de reacció en el qual cada segon compta a l'hora d'atendre les víctimes d'un atac de cor.