Els lladres es van deixar una bossa plena de joies després de profanar la tomba de la mare del Vaquilla, Rosa Cuenca Navarro, enterrada al cementiri municipal de Girona. El cap de l'ABP del Gironès-Pla de l'Estany, l'inspector Xavier Domènech, en declaracions al programa Hoy por Hoy de la Cadena SER va instar els autors o l'autor del robatori a entregar-se als Mossos d'Esquadra perquè per una banda, pot patir les conseqüències penals del delicte com és el robatori amb força i una falta de respecte per als difunts.

I per l'altra, hi ha un risc si la família el localitza, perquè els familiars estan molt afectats pels fets i són persones que tenen molt respecte pels difunts, se'ls considera sagrats, va assegurar.

La profanació de la tomba de Rosa Cuenca, mare de Juan José Moreno Cuenca, conegut com el Vaquilla, va tenir lloc dissabte a la nit. Van aprofitar que ningú els veia per treure el taüt del nínxol de Cuenca, el van obrir i no van dubtar ni un moment a remenar-ho tot i a emportar-se totes les joies i fins i tot altres objectes que hi havia a l'interior de la caixa.

El que es van deixar però va ser una bossa plena de joies. Els Mossos la van localitzar després de fer la inspecció del cadaver. Aquests béns van ser retornats a la família després que presentés la denúncia pel robatori.

Rosa Cuenca va morir el 7 d'agost de l'any 2009 i l'endemà va ser enterrada als seus 74 anys al cementiri de Girona. Cal recordar que el cos es va dipositar dins del taüt amb tot de joies, com ara anells, braçalets i collarets. La valoració del material preciós robat ascendiria, segons va dir l'inspector, entre els 2.000 i 4.000 euros quan es van comprar les joies, cosa que ara representaria que el material robat pot pujar a uns 15.000 euros.

Pel que fa als autors, no es descarta que sigui una persona propera a la família del Vaquilla.

Davant d'això, l'inspector Xavier Domènech insta l'autor o autors a entregar-se. I així poder evitar una possible revenja en cas que sigui la família de la difunta que s'agafi la justícia per la seva mà. Per altra banda, des dels Mossos d'Esquadra se sospita que l'autor del robatori sabia bé el que es feia, ja que va anar a la tomba escollida i se'n va emportar el que va desitjar. Tot i que es va oblidar de la bossa amb les joies.