La candidata del PSC a l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, va entregar ahir a l'Ajuntament un miler de signatures per tal que el consistori concedeixi les beques menjador que ha denegat el Consell Comarcal del Gironès. "Demanem que s'actuï d'urgència per evitar aquesta situació, perquè no pot ser que hi hagi nens que no puguin utilitzar el menjador escolar per causes econòmiques", va indicar Paneque.

La candidata socialista va assegurar que el primer responsable de la situació és el Consell, però va explicar que, si hi ha beques que no s'han concedit, hauria de ser l'Ajuntament qui les donés, ja fos a través del front per a emergències de pobresa infantil (que constava inicialment de 200.000 euros, tot i que ja se n'ha gastat una part) o a través del fons de contingència de l'Ajuntament. El PSC no sap exactament quantes famílies es troben afectades.

Paneque va explicar que les mil signatures s'han pogut aconseguir gràcies a la col·laboració de pares, mares i veïns dels diferents barris, que els han ajudat a arribar a totes les escoles. Segons va explicar, entre els casos que han detectat hi ha famílies amb fills dependents a qui se'ls ha denegat la beca per primera vegada, famílies monoparentals que sempre l'havien tingut i aquest any no i famílies que tenien deutes previs amb l'Ajuntament (no relacionats amb el menjador escolar) i que, malgrat tenir la beca concedida, no hi poden accedir.

La candidata socialista reclama que la situació es resolgui "de manera immediata", ja que, segons recorda, l'equip de govern (CiU) els va prometre que se solucionaria ràpidament però encara hi ha famílies que no han pogut accedir a les beques. De la mateixa manera, subratlla que hi ha directors d'escola que tampoc no saben quin és el procediment que s'ha de seguir: a qui s'han de dirigir les famílies i quins són els criteris que se segueixen. Per això, volen que se'ls informi correctament.

En el darrer Consell Escolar Municipal, el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, va explicar que en aquests moments l'Ajuntament concedeix unes 120 beques menjador a alumnes amb dificultats econòmiques, i preveu que s'arribin a prop dels 500 ajuts, els mateixos que el curs passat.