La policia municipal de Girona ha incorporat una nova unitat canina, formada per dos gossos que ajudaran a fer tasques preventives sobretot en temes de drogues. Segons va explicar el regidor de Seguretat, Joan Alcalà, els gossos ajudaran a identificar, quan es faci un control, qui és que porta substàncies estupefaents a sobre, de manera que serà molt més ràpid i la resta de persones no hauran de ser escorcollades innecessàriament. Alcalà va indicar que darrerament s'han aixecat moltes actes per tinença i consum d'estupefaents a la via pública, de manera que els gossos els ajudaran a detectar-ho. "Esperem que tinguin un efecte dissuasiu i efectiu", va indicar. A més, va explicar que instituts i centres educatius els havien demanat també un control més fort d'aquestes substàncies, ja que n'havien detectat la venda o consum a les seves rodalies.

De moment, la policia ja compta amb un pastor alemany, Chico, i un cocker anomenat Max, que tot just està iniciant el seu entrentament. Més endavant, però, s'arribarà a comptar amb quatre agents canins, ja que s'incorporaran dos pastors alemanys més. Els animals estan entrenats per detectar marihuana, haixix, cocaïna i heroïna, i Chico ja ha començat a patrullar durant aquestes Fires. En aquests moments, adverteix la Policia Local, la marihuana és la droga més consumida entre els joves, ja que es troba al mercat habitualment. Alcalà va explicar que la policia gironina ha decidit crear aquesta nova unitat després d'haver vist els bons resultats que han tingut en altres municipis. A més d'ajudar a detectar la presència de droga a la via pública, també donaran suport als controls d'alcoholèmia i de drogotest.

Motos per a la policia de barri

A banda dels gossos, la policia gironina també va presentar ahir tres motos noves per a la policia de barri, amb l'objectiu de continuar equipant i garantint els agents de proximitat.