Un estudi elaborat entre CORVE i els alumnes de l'IES Montilivi de Girona determina que un de cada quatre cotxes que circula per la ciutat ho fa amb uns pneumàtics amb un nivell baix de seguretat. Respecte a l'estudi de l'any passat, aquesta xifra ha empitjorat ja que s'han detectat un 7% més de vehicles que duen rodes poc segures.

L'estudi, fet en base a l'observació de quasi 600 vehicles, també alerta que el 32% duen rodes de més de cinc anys d'antiguitat. Entre aquests, un 7% superen els deu anys, una xifra que els experts asseguren que és "inadmissible" pel perill que suposa tant per al conductor com per a la resta de vehicles. Per evitar-ho, demanen més campanyes de conscienciació.

Les dades de l'estudi determinen que ha augmentat el nombre de conductors que porten uns pneumàtics poc segurs, sobretot perquè estan desgastats. Concretament, un 25% dels cotxes observats presentaven rodes amb un nivell baix de seguretat, un 7% més que fa un any. D'aquests, a més, un 7,82% tenien les rodes per sota del límit legal (1,6 mm).

L'estudi també detalla que gairebé un 30% dels conductors circulen amb defectes d'origen mecànic, com pot ser que les rodes estiguin poc o massa inflades o presentin talls i bonys. Aquests desperfectes a les rodes són per falta de manteniment i per no passar pel taller.

Segons el professor que ha coordinat l'estudi, Carles Aurich, el material de què estan fets els pneumàtics és "viu" i es desgasta amb el pas del temps encara que el pneumàtic no es faci servir. Per això, considera que és un "veritable perill" circular amb rodes que arribin a tenir antiguitats superiors als 10 anys. Aquest 2014 ha crescut el nombre de vehicles que duen rodes de més de 10 anys, passant del 4,71% del 2013 a l'actual 6,91%.