La candidata a les primàries del PSC a Girona, Sílvia Paneque, va presentar ahir el que considera el que ha de ser el model de turisme per la ciutat de Girona. L'actual regidora socialista creu que "l'oferta turística de Girona s'ha d'estructurar com una indústria, més que no pas com un servei; ha de tendir necessàriament a la desestacionalització i, mica en mica, ha de superar, sense trencar-los, els lligams estrictes que la vinculen amb el patrimoni cultural i artístic de la ciutat, per esdevenir una aposta més transversal, moderna i amb permanència durant tot l'any".

Paneque planteja la desestacionalització a partir d'un procés "per segmentar l'oferta i dirigir-la al turisme familiar vinculat amb el patrimoni i la natura i amb la gastronomia d'alta qualitat gironina; i al turisme de negocis associat amb els congressos". "No ens podem acontentar amb la força turística de Temps de Flors, sinó que també hem d'ampliar aquesta oferta a partir de mostrar la nostra ciutat, tot fent que es pugui veure i entendre a partir de la vida que s'hi desenvolupa", va reflexionar Paneque.

La candidata és partidària també d'obrir noves perspectives en l'explotació del patrimoni modernista establint un punt central a la casa Masó; de difondre el tram de la ruta de Sant Jaume que travessa la ciutat pel carrer de la Força i el Pont de Pedra; o de procurar el manteniment de la potència del call jueu. També va lamentar que la gent que entra amb autocaravana d'Europa i des de França segueixen guies oficials que indiquen punts d'estacionament i de serveis i, ara mateix, Girona no disposa de cap àrea d'aquest tipus ni apareix en web especialitzats. En aquest sentit, va demanar més presència a les xarxes socials i a Internet d'aspectes turístics de Girona, sobretot en la segmentació d'ofertes.