Les obres per l'accés al nou pont del Ter entre Pedret i el Pont Major entren demà en la seva tercera fase que comportarà noves modificacions en el trànsit de vehicles a la zona. Es tracta d'un seguit de modificacions en la circulació dels carrers, que en principi, s'allargarà durant les properes vuit setmanes.

En aquesta tercera fase les obres se situaran a l'entroncament de l'avinguda de Josep Tarradellas amb el nou Pont del Ter. Les afectacions es faran evidents a partir del 2 de juliol i se senyalitzaran a la via pública per pofer fer els itineraris adequadament. Bàsicament els canvis de trànsit afectaran tres carrers: Pedret, Illa Fuerteventura i Angel Marsà i Beca.

Pel que fa al carrer Pedret, entrarà en funcionament la rotonda del carrer Pedret però, al mateix temps, es tallarà l'accés des de la rotonda cap a l'avinguda de Josep Tarradellas.

Respecte a les afectacions al carrer Illa Fuerteventura, s'inverteix el sentit de circulació. O sigui, se circularà des del carrer Pedret cap a l'avinguda de Josep Tarradellas. Finalitzades les obres, es mantindrà el sentit de circulació des del carrer Pedret cap a l'avinguda de Josep Tarradellas.

Finalment, al carrer Angel Marsà i Beca, es tallarà l'accés des d'avinguda Josep Tarradellas. Caldrà entrar i sortir al carrer Àngel Marsà en cul de sac des del passeig Sant Joan Bosco. A més, es prohibirà estacionar en un dels costats del carrer Àngel Marsà i Beca.

Tots aquests treballs, tenen un cost de 870.000 euros i es fan per connectar el barri amb el nou pont del Ter que permetrà creuar el riu a l'alçada del Trueta on també s'estan fent obres d'accés. Amb aquest pont, els conductors poden evitar entrar al a zona de la Devesa de Girona

El nou pont té una allargada de quasi 500 metres i és una mica més llarg del previst perquè l'ACA va ?o?bligar a fer-lo més gran per evitar problemes en cas que el Ter baixi amb molt de cabal. El pont podria estar acabat el darrer trimestre de l'any i haurà acumulat quasi dos anys de retard, en part perquè durant mesos es va haver d'esperar les peces principals de l'estructura. El cost de la insfraestructura volta els vint milions d'euros, finançats per Foment.