Una de les dues candidates que participaven en les primàries del PSC a Girona per escollir candidat a les eleccions municipals de l'any vinent, Glòria Plana, ha abandonat el procés i ha anunciat que deixa també el partit.

Plana, que actualment ocupa el càrrec de regidor a l'Ajuntament gironí, justifica la seva decisió en un "acte de coherència", després que el corrent crític Avancem, del qual forma part, hagi aprovat constituir-se en subjecte polític i aliar-se amb Nova Esquerra Catalana, escindint-se del PSC.

Plana va presentar la seva candidatura a les primàries de la mà del líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, i aquesta nova realitat, al costat d'altres fets que cita com la dimissió de Pere Navarro com primer secretari, la renúncia a convertir-se en el seu relleu de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlón, o el pas donat en aquest sentit per Miquel Iceta l'han portat a abandonar el procés i el partit.

Al costat de Plana, l'exsecretari d'organització del PSC a Girona, Ignasi Thió, que recolzava la seva candidatura a les primàries, ha deixat també la formació socialista.

Tots dos havien renunciat l'any passat als seus càrrecs en el si del PSC arran del posicionament d'aquest partit en el debat sobiranista.

Glòria Plana ha manifestat a EFE que portada "dos anys intentant reconstruir l'espai socialista des de dins" i ha subratllat que, durant aquest període, la seva actitud ha estat de "lleialtat i honestedat".

Plana, que ha agraït el suport rebut pels ciutadans durant la seva breu participació a les primàries, encara ha de decidir si abandona la regidoria que ara ocupa a l'Ajuntament de Girona a l'espera de conversar amb els seus companys del Grup Municipal.

En tot cas, la regidora ha destacat "la labor realitzada perquè les primàries es traguessin endavant amb dues candidates -l'altra és Silvia Paneque- i de manera oberta a tota la ciutadania".