primera visita dels reis felip i letizia a girona.L'expresident de Caixa de Girona, Arcadi Calzada, va ser un dels assistents a l'entrega de premis.Nombrosos joves -i no tan joves- van voler saludar els Reis i fer-s'hi fotografies. L'expectació generada per la visita dels monarques va comportar també un gran desplegament policial.El subdelegat del Govern, Manuel Sánchez-Bustamente, amb Pia Bosch i Marina Geli.El televisiu Risto Mejido també va assistir a l'acte.

Dins de l'Auditori, protegits de la pluja i els manifestants de fora, res feia pensar que Girona hagi aprovat recentment una moció on diu que el títol de Príncep de Girona "no representa la ciutat", o que els empresaris s'hagin manifestat a favor del dret a decidir. Felip VI i Letizia van rebre ahir un bany de masses a la sortida de l'entrega de premis, en una plàcida vetllada que només es va trencar per un moment quan, mentre els premiats es feien la tradicional foto de família, algú del públic va cridar: "Visca la terra!". No va rebre la tradicional rèplica de "lliure!", però sí que es va poder sentir, immediatament, un "Viva el Rey!".

L'expectació aixecada per la primera visita dels nous monarques a Girona va aixecar una gran expectació, i els 280 periodistes acreditats així ho demostraven. Els Reis van aterrar a l'aeroport de Vilobí d'Onyar i van arribar a l'Auditori poc abans de les cinc de la tarda, on van aprofitar per afegir-se a la reunió del Patronat de la Fundació. Els joves membres de The Gospel Viu Choir aprofitaven per "espiar" per la finestra l'arribada dels Reis, i no dissimulaven el seu nerviosisme per haver d'actuar davant seu: "Cantar davant del Rei imposa una mica, però sabem que se sentirà a dir que hem actuat per a ell", explicava una de les seves membres, Ariadna Colomer.

Entre els convidats que anaven desfilant per l'Auditori es van poder veure nombrosos representants de la societat gironina, inclòs el bisbe, Francesc Pardo, mentre que també van aparèixer cares que són populars a tot Catalunya, com ara Rosa Oriol (Tous) o el televisiu Risto Mejide.

Felip i Letizia es van asseure al costat del president de la Fundació Príncep de Girona, Antoni Esteve, i del ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz. Molt a prop seu hi havia l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (a qui no se'l va veure aplaudir), i també la dona d'Artur Mas, Helena Rakosnik. Durant l'acte, el director de The Gospel Viu Choir, Moisès Sala, va animar Felip VI a seguir el ritme d'Oh Happy Day, cosa que el monarca va fer.

Després de l'entrega de premis, Felip i Letiza van sortir al vestíbul de l'Auditori, on els esperaven desenes de persones -sobretot joves- que volien saludar-los i fer-se fotografies amb ells (en alguns casos, els selfies que tant estan de moda). També allà van reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que va arribar just després de l'acte. Després de saludar-se, es van trobar també en el sopar privat que hi va haver amb els Reis, premiats i patrons de la Fundació.