L'exregidor gironí, exdiputat provincial i exdiputat al Parlament per la UCD Enric Manuel Rimbau i Tomàs va morir ahir als 86 anys. Rimbau, que era advocat de professió, també va ser director de l'oficina del Banc dels Pirineus a Girona i vicepresident del GEiEG, serà enterrat avui a les dotze del migdia a l'església de Sant Josep.

Home de profundes conviccions religioses, Rimbau va ser regidor independent de la UCD a l'Ajuntament de Girona entre els anys 1979 i 1983, on va formar part de l'oposició tot i ostentar el càrrec de tinent d'alcalde. El llavors batlle, Joaquim Nadal (PSC), recorda que tant amb ell com amb la resta de centristes "hi va haver molt bona entesa, perquè pensaven més en Girona que en la política general de l'Estat". Per això, assegura que van fer "una oposició constructiva". Rimbau, a més, era amic del pare de Nadal, fet que feia que l'alcalde se'l mirés "amb distància i respecte", mentre que, d'altra banda, Nadal sempre va sentir que Rimbau respectava la seva autoritat com a batlle.

Rimbau també va ser responsable dels serveis de recaptació de la Diputació de Girona. Més endavant, entre 1979 i 1980, va ser diputat d'Hisenda i portaveu d'UCD a la Diputació de Girona, organisme que abandonaria per convertir-se en diputat al Parlament de Catalunya entre 1980 i 1984.

Els seus companys de partit el recorden com una persona amable i afectuosa. "Va ser molt rigorós en tots els seus plantejaments polítics", assenyala Jacinto Saiz, també regidor de la UCD en el període 1979-1983. Saiz el descriu com una persona "molt tranquil·la, que pensava dues vegades abans de parlar per no ofendre, un bon cristià i un excel·lent company".

Joan Terrades, que, com Rimbau, va ser regidor independent per UCD durant el primer mandat democràtic, assenyala que el partit va proposar a Rimbau que formés part de la seva llista perquè era una persona molt arrelada a la ciutat de Girona. Terrades el recorda com algú "molt honrat" i destaca que va treballar a la Diputació en un moment molt precari i transitori. "Era una persona cordial, amable, que sabies que mai et trairia", recorda.

Rimbau va ser director de l'oficina a Girona del desaparegut Banc dels Pirineus. La seva vinculació amb la ciutat, tanmateix, no es va acabar amb la política i l'economia, sinó que també va formar part del panorama esportiu a través d'una estreta vinculació amb el GEiEG. "Va ser grupista tota la vida, és un dels membres històrics del grup", recorda el president de l'entitat, Francesc Cayuela.

Rimbau va formar part de la junta directiva de Lluís Bachs, va ser vicepresident amb Joaquim Vila i també va formar part de les juntes de Salvador Martí i Josep Maria Figueras. Segons Cayuela, una de les tasques més destacades que va fer Rimbau pel GEiEG va ser encarregar-se de totes les gestions després de l'enderroc del pavelló Lluís Bachs de Sant Narcís. "Com a advocat es va fer càrrec de tot de forma totalment altruista", indica Cayuela.

L'Ajuntament de Girona també es va voler sumar al dolor de la família i va enviar ahir una nota de condol en nom de l'alcalde, Carles Puigdemont, i la "resta del consistori per aquesta trista pèrdua".