La secció quarta de l'Audiència de Girona ha decidit prorrogar la presó provisional per a l'empresari francès Bernard Andrighetto, acusat d'assassinar a trets la seva esposa l'octubre de 2011. Entén que el canvi de versió del processat culpant del crim una tercera persona no desvirtua els indicis que, fins al moment, han provocat que s'estigui empresonat. Indicis que, bàsicament, es concreten en la sang existent a la roba de l'empresari, les restes de pólvora a les seves mans i la inexistència de forçament a les portes i finestres de la casa que es pogués atribuir a un tercer.

Durant la vista de pròrroga de presó l'advocat defensor, Carles Monguilod, mantenia que si bé els indicis quedaven intactes eren perfectament compatibles amb la nova versió de l'empresari culpant una tercera persona de la mort de la seva esposa. "Els indicis seguiran existint si és cert que hi ha una tercera persona", emfatitzava el lletrat.

Per decretar la pròrrogra de presó l'Audiència ha tingut en compte les declaracions en què Andrighetto es confessa autor dels trets mortals i atribueix el crim al seu estat mental i drogoaddicció sense mencionar mai, en aquests casos, l'existència d'un tercer. La nova versió, sostinguda també pel fillastre del processat i un testimoni d'última hora que s'ha de valorar, no invalida les declaracions inicials. No abans del judici.

En la interlocutòria, el magistrat també critica les explicacions proporcionades per Andrighetto el dia de la vista de la pròrroga de presó. Les troba inconnexes i poc creïbles. En especial, pel que fa a justificar la seva inculpació inicial a fi d'evitar que els fills descobrissin el passat de la seva mare. És més, el magistrat s'arriba a preguntar en què beneficia els menors fer que durant un any pensin que és el seu pare qui ha assassinat la seva mare i no un tercer, com va indicar Andrighetto en canviar la versió dels fets.