Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns un home gràcies a la col·laboració ciutadana després que hagués robat un mòbil a una dona mentre passejava per la llera del riu Onyar de Girona durant la nit. En concret, un ciutadà, en sentir els crits de la víctima, va sortir darrere l'autor dels fets i el va aturar al carrer del Carme de Girona. Llavors, entre diversos ciutadans van retenir l'assaltant fins l'arribada de la policia.

L'arrestat, de 32 anys, de nacionalitat romanesa i sense domicili conegut, té antecedents i va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació. El lladre va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de ?guàrdia de Girona l'endemà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten a dilluns cap a tres quarts de deu del vespre, quan agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van tenir coneixement que uns ciutadans tenien retinguda una persona que havia comès un robatori amb violència.

El robatori va succeir pocs minuts abans, quan una dona va anar a passejar els gossos a la llera del riu Onyar de la ciutat de Girona. Aquesta, com de costum es va va seure a les escales que hi ha a la zona amb seu telèfon mòbil i tot d'una, un home se li va apropar i li va agafar amb violència el terminal. En aquell moment els gossos que duia l'agredida van començar a bordar l'agressor. A més, la dona va forcejar amb el lladre per tal de poder recuperar el telèfon. L'agressor però, la va agafar pel coll i va sortir corrents amb l'aparell.

Malgrat les lesions la dona va anar darrera l'agressor mentre alertava els vianants que passaven per la zona de la llera del riu ?Onyar dels fets. Llavors un ciutadà, en sentir els crits de la dona va començar a córrer i va perseguir el lladre, a qui va poder parar a l'alçada del carrer del Carme. Després, entre diversos veïns van retenir l'autor del robatori fins que la policia va arribar a la zona.

Els Mossos d'Esquadra es van acostar fins al lloc dels fets i van detenir l'home, amb antecedents, per un delicte de robatori amb violència i intimidació. L'endemà mateix va declarar als jutjats de Girona i el magistrat va deixar-lo en llibertat amb càrrecs.