La CUP i ICV-EUiA qüestionen els canvis en els autobusos del Barri Vell

Les formacions no veuen amb bons ulls que la possible nova línia sigui gratuïta per a tothom

30.09.2013 | 18:16
Un autobús passa per la plaça del Vi a finals de juny, poc abans que deixés de passar pel Barri Vell.
Un autobús passa per la plaça del Vi a finals de juny, poc abans que deixés de passar pel Barri Vell.

La manera com ha sorgit la possibilitat que el Barri Vell de Girona acabi tenint dues línies d'autobús no convenç les dues formacions de l'oposició, que van presentar una moció al mes de juliol on reclamaven el retorn de la L-11 al nucli antic després que el govern l'hagués eliminat. La CUP i ICV-EUiA qüestionen sobretot que la línia de nova creació que planteja TMG i que uniria el Grup Sant Daniel, amb el Barri Vell, el Trueta i el Puig d'en Roca hagi de ser gratuïta.
El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va assegurar ahir haver sabut per Diari de Girona que TMG proposarà que la L-11 torni a passar per les quatre parades del Barri Vell un cop cada hora i de la creació de la L-9 que també passaria pel nucli antic una vegada cada seixanta minuts. Es combinarien de manera que cada mitja hora hi hauria una línia de transport públic. Per Navarro és una bona notícia que "vulguin parlar de restituir la línia 11 però caldrà veure com es materialitza". El representant de la CUP és més crític amb la gratuïtat de la nova línia. "Sóc partidari que tothom pugui tenir accés al transport públic i que hi hagi targetes que permeten viatjar gratuïtament a determinats col·lectius però crec que no ha de ser per a tothom. Això sí, hauria de ser a un preu accessible i raonable".
Per ICV-EUiA, Núria Terés expressava en un comentari a les xarxes socials que vol "s'acompleixin els acords del Ple, amb claredat i transparència". Terés insistia que "La L-11 ha de tornar a passar pel Barri Vell, amb l'horari que li correspon". Respecte a la gratuïta de la L-9 va assenyalar que "no podem admetre un nou bus gratuït, només per a uns quants!". "Què fan aquesta gent?", va preguntar-se la regidora ecosocialista.
El consell d'administració de TMG preveu debatre en una reunió a principis d'octubre dues opcions: l'esmentada que presentarà el gerent de la societat i una altra del regidor de mobilitat, Joan Alcalà, que parla directament de tornar a la línia 11 tal i com era fins fa uns mesos: o sigui amb freqüències cada quinze minuts. Alcalà està forçat a fer aquesta demanda per donar compliment a la votació de la moció presentada per la CUP, i ICV-EUiA i que va tenir el suport del PSC i PP, on es reclamava restituir la línia 11 amb el traçat i horari original.

Enllaços recomanats: Premis cinema