El cicle de xerrades "Diàlegs x Girona" que impulsa el grup municipal del PSC a Girona i la seva portaveu Pia Bosch, tractarà sobre la possible compra de la col·lecció d'art Santos Torroella. L'acte es farà l'1 d'octubre a l'aula magna de la Casa de Cultura (19.30 hores). Els socialistes ja van anunciar fa uns dies que volien que s'obrís un debat ciutadà sobre la necessitat d'aquesta compra ja que l'adquisiió val uns 4 milions d'euros i la rehabilitació de la Casa Pastors, on s'exposaria, faria elevar la inversió global.

La taula rodona rodona es titularà "Els reptes de l'art contemporani a Girona. Girona ha d'adquirir la col·lecció Santos Torroella?" i hi prendran part el director del Museu Frederic Marès de Barcelona i exdirector del Museu d'Art de Girona, Josep Maria Trullén; la professora titular d'art contemporani a la UdG i presidenta dels Amics del Museu d'Art de Girona, Lluïsa Faxedas; el periodista Josep Playà; i el crític d'art Eudald Camps. El debat estarà moderat per la portaveu del PSC i cap de l'oposició, Pia Bosch.

L'equip de govern volia incloure la compra de la col·lecció Santos Torroella en el darrer ple municipal, celebrat el 9 de setembre. A darrera hora però, l'alcalde, Carles Puigdemont, va decidir retirar el punt de l'ordre del dia en no tenir el suport suficient per aprovar l'adquisició. La CUP i ICV-EUiA havien advertit que votarien que no, el PSC vol molta més informació i el PP no volia quedar-se com l'únic suport a CiU en un tema com aquest.