La jove dissenyadora Mireia Vidal, de 16 anys i que acaba de començar segon de batxillerat artístic, és la impulsora de la desfilada solidària Pin Up Parade, que se celebrarà aquest divendres al Teatre Municipal de Girona a partir de les nou de la nit. Tots els beneficis de la gala -per a la qual s'han posat a la venda 550 entrades a deu euros cadascuna- aniran a parar a la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac). Vidal ha dissenyat 49 "looks" per a la desfilada, en la qual porta treballant des d'abril de 2012. La iniciativa estarà organitzada per l'agència ModelONtop i compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona.

Vidal, que estudia a l'institut Santiago Sobrequés, va començar a dissenyar als dotze anys, quan va produir les seves primeres peces: uns davantals. A partir d'aquí, va continuar treballant en el món de la moda fins que va voler "anar a més" i va concebre la idea de la Pin Up parade, on mostrarà dissenys inspirats en les dècades dels 50 i els 60. Vidal s'ha implicat en totes les etapes de creació de les peces: des de la idea fins al disseny, el patronatge de les peces i cosir cadascun dels vestits.

Per tal de dur a terme la desfilada, Vidal es va posar en contacte amb l'agència ModelONtop, que de seguida es va engrescar amb la idea. Un cop van tenir clar que seria un acte benèfic, van posar-se en contacte amb l'Ajuntament, que també hi va donar suport. L'alcalde, Carles Puigdemont, va destacar que joves com Mireia Vidal són un exemple que el jovent "és solidari, està compromès i es mou per causes nobles". Tenint en compte que la promotora de la iniciativa és estudiant, van decidir que el més adequat seria que els beneficis es destinessin al col·lectiu de l'ensenyament, que, segons Puigdemont, està portant a terme una feina "titànica".

La representant de la delegació territorial de la Fapac a Girona, Imma Fuyà, va agrair el suport que rebran amb aquesta activitat, i va assegurar que els "reconforta" veure com "encara hi ha algú" que creu en la seva tasca. De moment, encara no han decidit en què invertiran els diners -ja que n'han de parlar durant la propera junta-, però Fuyà assegura que es faran servir per atendre les necessitats més urgents. La representant de la Fapac considera que Vidal és "un model d'emprenedoria a seguir" i confia que, després d'ella, en vindran d'altres.

La desfilada se celebrarà divendres, a partir de les nou de la nit, al Teatre Municipal. Segons el director de l'agència ModelOnTop, Toni Claro, les entrades s'han venut molt ràpidament -ara ja només en queden una seixantena- i tothom s'ha bolcat molt en l'espectacle solidari. Tot el Municipal estarà decordat amb elements pin up i, a banda de la desfilada, hi haurà una actuació musical i una festa amb aquesta temàtica.