L'any passat va ser una castanya i fa dos anys una rentadora. El cartell de Fires de Girona d'aquest any no busca la provocació però com en cada edició generarà polèmica sobre si és el més idoni i el que necessita la ciutat per anunciar la seva festa major. El col·lectiu artístic multidisciplinari Ninòfits ha guanyat el concurs del cartell de Fires d'aquest any utilitzant icones de Girona i de les festes: una imatge de Sant Narcís als cavallets. I quatre mosques volant, tot plegat sobre un fons taronja i amb traçats de còmic.

El col·lectiu creador de la peça està format per l'il·lustrador i dissenyador gràfic Àngel Pozo, el publicitari Toni Corominas, l'advocat i creador de còmics Joan Codina i l'arquitecte Xavier Masgrau.

Toni Corominas, que va parlar en nom del col·lectiu, va explicar que es van ajuntar fa poc per la passió comuna del còmic i que el concurs del cartell de Fires era pràcticament la seva primera obra. Corominas va indicar que per desenvolupar la idea gràfica es van inspirar precisament en el món del còmic i que el resultat havia estat un cartell que reuneix "elements clàssics amb el llenguatge del còmic" i que "recorda les pintures romàniques" pel "traç simple, la candidesa, la innocència i l'alegria".

"Vam veure que el còmic s'aplicava bé a un cartell de Fires, tant perquè és un llenguatge que arriba a tothom com perquè elements gastats, com sant Narcís o els cavallets, guanyen amb el còmic. A més de tenir un punt de gràcia, veure Sant Narcís damunt dels cavallets passant-ho bé convida els gironins a gaudir de les Fires malgrat que la situació actual no sigui fàcil", va destacar.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va afirmar que un cartell "ha de convidar a la festa, ha de ser per a tots els públics, intergeneracional i interestilístic" i que l'obra guanyadora "aconsegueix" complir aquests requisits. Carles Puigdemont va remarcar també que el món del cartellisme té un llenguatge propi i va expressar la seva satisfacció per la qualitat "i la bona comprensió del llenguatge propi dels cartells" de les obres que s'han presentat al concurs.

És el segon any que l'Ajuntament de Girona organitza un concurs obert per escollir el cartell de les Fires de Sant Narcís. En aquesta edició hi han participat un total de 22 propostes. Tal com ja va succeir l'any passat, totes les obres presentades es podran veure properament en una exposició a l'entrada del Teatre municipal i també a la sala virtual d'exposicions de l'Ajuntament de Girona.