L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va explicar ahir al vespre que està en converses amb Renfe per aconseguir allargar els horaris dels trens en direcció a Barcelona o amb destí a Girona des de la capital catalana. Des de fa molts anys, els trens acabaven entorn a les deu de la nit, fet que ha motivat queixes reterades d'usuaris que, per exemple, voldrien allargar l'estada a Barcelona per anar al teatre, o per altres activitats. Puigdemont, en una reunió de la taula de mobilitat va explicar que ha tingut diverses converses amb responsables de Renfe i que l'empresa té "dades" que al seu parer farien "raonable" que hi haguessin tren més enllà de les deu de la nit.

Aquesta explicació de l'alcalde va sorgir fruit d'una pregunta d'entre les múltiples intervencions que van fer els presents a la taula de mobilitat que ahir debatia sobre el futur Pla de Mobilitat Urbana que ha de preveure un seguit d'accions durant els propers sis anys a la ciutat. En total hi ha 152 propostes presentades per catorze entitats. Les 152 actuacions estan dividides en deu àmbits: vianants, bicicleta, transport públic, vehicles nets, aparcament, distribució urbana de mercaderies, seguretat, conscienciar la ciutadania, treball conjunt amb altres municipis i noves tecnologies. Els membres de la taula hauran d'escollir tres propostes de cada àmbit i amb un ordre de prioritat.

Durant el debat, l'equip de govern va admetre també que a la bústia d'avisos hi ha hagut queixes perquè la targeta multiviatges amb 50 tiquets és dificil que s'acabi amb trenta dies i es demana més marge per poder esgotar els viatges. En nom d'ICV-EUiA, Núria Terés, va lamentar que no s'hagi inclòs enlloc el que serà l'aparcament de pagament més gran de Girona, sota del parc Central, tenint en compte els problemes de mobilitat que es poden generar a l'entorn.