L'Ajuntament de Girona mira d'anticipar-se a les Fires de Sant Narcís i està actuant en diferents punts de la principal zona d'afectació i de mobilitat de les festes gironines: el barri de la Devesa Güell. Des de fa uns dies està intervenint al carrer riu Güell al votant d'una filera d'arbres.

Les arrels començaven a créixer cap amunt i havien provocat que el paviment s'aixequés considerablement. La irregularitat de terreny és un perill, sobretot per les persones amb dificultats a l'hora de moure's, segons ha explicat el regidor de Seguretat, Via Pública i Mobilitat de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà.

Aquests dies s'estan tallant les arrels que provoquen els bonys al terra i posteriorment es posaran uns escocells més grans. D'aquesta manera es vol evitar que les arrels de l'arbre hagin de pujar per buscar aigua perquè ja en tindran suficient a la terra de l'entorn del tronc.

Millora a la ronda Ferran Puig

L'Ajuntament preveu fer altres actuacions al barri abans de les Fires de Girona, que comencen el 25 d'octubre. Un dels carrers per on més ciutadans accedeixen caminant al Parc de la Devesa, on hi ha moltes activitats firals, és la ronda Ferran Puig.

Allà s'ha detectat diferents panots de la vorera en mal estat. De la mateixa manera que passa amb els arbres del carrer riu Güell, es considera que els panots trencats poden provocar caigudes als viants amb dificultats de mobilitat. Per això es preveu canviar totes aquelles peces que estan trencades.