El nou trenet turístic de Girona va atropellar ahir al migdia un home que estava travessant un pas de vianants de la ronda Sant Antoni Maria Claret. Com a conseqüència de l'accident, la víctima va quedar ferida lleu amb diverses contusions i va ser evacuada en ambulància fins a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Els fets es remunten pocs minuts abans de la una del migdia, quan aquest trenet enfilava el cèntric carrer de Girona i per causes que es desconeixen va atropellar un home de 78 anys. En el moment de l'accident hi havia passatgers a bord del mitjà de transport rodat però cap va resultar ferit.

De fet, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va enviar fins al lloc dels fets dues ambulàncies però finalment, només va resultar ferida una persona, l'home de 78 anys atropellat. A més del SEM també van traslladar-se fins al lloc del sinistre la Policia Municipal de Girona, que va dirigir el trànsit i també va tenir aturat el trenet una estona mentre van fer el corresponent atestat dels fets. Durant aquesta estona, el passatge va romandre en els vagons.

Nou incident en quatre dies

Aquest no és el primer incident que viu el nou trenet turístic de Girona, des que fa un mes i mig que funciona. Sense anar més lluny aquest dimecres va topar amb un altre vehicle a l'entrada de la plaça de la Catedral, un dels punts més destacats de la ruta guiada que ofereix aquest servei. Tot i l'accident, no es va produir cap ferit ni entre els passatgers que feien la ruta amb el trenet ni entre els ocupants de l'altre vehicle implicat. Tot i això, es van produir alguns desperfectes en els vehicles.

El primer dels incident es va produir el 24 de juliol, quan feia només 18 dies que el servei s'havia posat en marxa. En aquest cas però, el trenet va quedar aturat a l'inici del carrer Ciutadans a causa d'una avaria. En aquella ocasió els passatgers van haver de baixar dels diferents combois i van haver de fer la visita guiada a peu perquè va ser necessari arreglar-lo. Els van tornar l'import

El trenet turístic de Girona té un contracte amb l'Ajuntament de cinc anys amb possibilitat de dos anys més de pròrroga. L'empresa concessionària del servei és el Grup Julià.