El trenet turístic de Girona i un altre vehicle van topar ahir a primera hora de la tarda a l'entrada de la plaça de la Catedral, un dels punts més destacats de la ruta guiada que ofereix aquest servei.

En l'accident, del qual es desconeixen les causes, no es va produir cap ferit ni entre els visitants que en aquell moment gaudien de la visita amb el trenet ni entre els ocupants de l'altre vehicle implicat, tot i que sí que s'haurien produït alguns desperfectes de caràcter lleu en els automòbils afectats.

A causa del xoc, el trenet batejat com a "Girona City Tour" va restar aturat una hora amb els passatgers en el seu interior, que van haver d'esperar pacientment que s'arreglessin els papers pertinents, segons va explicar la policia local. En la topada hi va intervenir la Policia Municipal per desbloquejar l'excés de trànsit format a causa de l'accident. Els agents van haver de baixar una pilona a la pujada Rei Martí per deixar passar i desviar la resta de vehicles que circulaven per la zona.

Aquest no és però el primer incident en què es veu implicat aquest trenet del Grup Julià, que es va posar en funcionament el passat 6 de juliol, després de guanyar el concurs públic convocat per l'Ajuntament de Girona.

Quan feia només divuit dies que el servei s'havia posat en marxa, el passat 24 de juliol, el trenet va quedar aturat a l'inici del carrer Ciutadans a causa d'una avaria, tot i haver estat en període de proves durant setmanes justament per evitar possibles problemes tècnics.

En aquella ocasió, els passatgers que viatjaven dins dels vagons van haver d'abandonar-los i realitzar la resta de la visita a peu i pel seu compte, tot i que els treballadors de l'empresa que gestiona el servei els van tornar l'import del viatge.

El trenet turístic de Girona té un contracte amb l'Ajuntament de la ciutat de cinc anys amb ?possibilitat de dos anys més de pròrroga.