Cada vegada són més les persones grans que volen formar part de la generació i aportar el seu valuós temps i la seva experiència a la societat, començant pel seu entorn més immediat. L'Obra Social La Caixa impulsa des dels seus orígens un programa ampli i divers per a les persones grans, un dels col·lectius prioritaris per a l'entitat, amb tota mena d'activitats i recursos, distribuïts en un total de 598 centres de persones grans en tot l'Estat, 204 a Catalunya i 21 a Girona, per contribuir a la seva qualitat de vida. Ara el programa fa un pas més i s'actualitza en un context d'envelliment creixent i en una conjuntura econòmica molt difícil.

L'objectiu del nou programa és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se a la vegada a les seves necessitats actuals. Des que el 2011 es va iniciar, el programa ha tingut un gran èxit entre la gent gran. Un total d'1.534.751 persones grans han participat en les 30.361 activitats que s'han organitzat per tot Espanya.

A Girona, ja formen part de la nova generació 93.854 persones, que han participat en 2.328 activitats desenvolupades en 21 centres de gent gran. El programa es desenvolupa a través dels projectes de participació social i voluntariat, ja que es vol impulsar la participació activa de les persones grans a partir de la seva tasca voluntària en projectes tecnològics, culturals i socials, entre d'altres. Així, d'una banda, la societat valora la seva experiència i, de l'altra, la gent gran propicia el seu propi progrés individual i col·lectiu.

Aquests projectes s'articulen a l'entorn de tres eixos principals. El primer té com a objectiu fomentar les relacions de les persones grans amb el seu entorn més immediat.

El segon eix són els projectes vinculats a les tecnologies de la informació i la comunicació, i té com a objectiu apropar aquestes tecnologies a les persones grans.