Quan el mes de setembre el servei de la Girocleta l'assumeixi l'empresa pública TMG arribaran canvis. Un dels quals, segons indica el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, podria ampliar els perfils a qui s'adreça aquest servei de lloguer públic de bicicletes. "Dins les millores que volem aplicar estem plantejant que l'usuari esporàdic també pugui utilitzar la Girocleta", assenyala l'edil.

Aquesta mesura permetria, per exemple, que els turistes que visiten la ciutat poguessin accedir a l'ús d'aquests mitjans de transport urbans o, també, que les persones que volen dur a terme una utilitat puntual del servei ho poguessin fer sense cap problema. De moment, però, s'està gestant aquesta possibilitat i, per tant, no existeix una data prevista perquè això pugui ser una realitat.

El problema que representa aquesta iniciativa està vinculat amb el control de tots i cadascun dels possibles clients. "Necessitem tenir les dades dels usuaris i treballarem perquè això sigui possible a través d'una aplicació per telèfon mòbil que ens permetria recollir les dades de les persones", concreta l'edil.

Un objectiu "primordial"

Tot i que es contempla facilitar l'accés de la Girocleta a un usuari puntual, la gran prioritat del consistori és millorar l'estat de les bicicletes. "Per nosaltres és primordial solucionar aquestes deficiències que ja fa temps que existeixen", subratlla Alcalà.

En aquest sentit, el regidor destaca problemes tècnics com l'estat dels llums o els pneumàtics com a incidents habituals en el servei. "A partir de setembre començarem a treballar en aquest aspecte i a l'octubre, quan ja hi ha més usuaris, intentarem que ja es noti una millora respecte l'estat de les bicicletes", conclou.