L'església de Sant Josep de Girona va acollir ahir a dos quarts de sis de la tarda la cerimònia d'enterrament de Maria Cobarsí i Corretger, considerada com la impulsora del reconegut certamen de la ciutat "Girona, Temps de Flors".

Entre d'altres autoritats municipals, a l'acte de comiat hi van assistir el regidor de Sostenibilitat i actual alcalde en funcions, Jordi Fábrega, la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà i la regidora de Joventut, Roser Urra. També van assistir a l'enterrament membres de l'oposició com Amèlia Barbero o Glòria Plana, del grup municipal del PSC.

Una figura pionera

Nascuda a Vilobí d'Onyar el 17 d'abril de 1923, Cobarsí va morir la passada matinada de dissabte a ?diumenge després de patir una llarga malaltia. Durant la seva vida va desenvolupar tasques culturals i esportives per Girona des de la seva posició a la Secció Femenina, on Cobarsí va actuar com a delegada territorial.

Vinculada amb l'organització de "Girona, Temps de Flors" durant més de 40 anys, l'any 1954 va impulsar, acompanyada d'un grup d'amigues, una primera exposició floral de rams i testos al Saló de Descans del Teatre Municipal. Aquell esdeveniment va ser la gestació d'un projecte que s'ha engrandit amb el pas del temps fins a convertir-se en un certamen de ressò internacional.