L'exdirigent del PSC i exconseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha considerat "una exageració" les paraules del primer secretari del PSC, Pere Navarro, que en una entrevista a l'ACN havia assegurat que el procés sobiranista i la inestabilitat política espanten els inversors estrangers. "No em consta i és probable que sigui Espanya en conjunt qui espanti inversors pel descrèdit de la política, per la corrupció que aparentment ho domina tot i pel fracàs del model que s'ha triat per fer créixer l'economia espanyola", ha assegurat Nadal en una entrevista a Rac1. Paral·lelament, l'exdirigent socialista ha recriminat al PSC "una ambigüitat" respecte al dret a decidir que li resta força.

"És veritat que el partit es va posicionar molt clarament en una votació al Parlament i va marcar distàncies en una votació al Congrés, que jo valoro molt positivament", ha continuat Nadal. "Però també és veritat que alguns missatges que s'emeten des del PSC posen aigua al vi d'aquest posicionament que per mi és molt clar", ha retret l'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, que ha assegurat que tothom qui cregui en la democràcia ha d'estar obertament pel dret a decidir, "en garantia de la llibertat individual i col·lectiva de tota Catalunya". De fet, Nadal afirma que el dret a decidir "és el mínim comú denominador que segueix garantint la unitat civil del poble de Catalunya".

Continuant amb la resposta a les declaracions de Navarro a l'ACN, Nadal ha negat que el procés sobiranista "faci por" als inversors estrangers li ha recordat que Catalunya segueix liderant l'economia espanyola, "continua exportant més que ningú i segueix representant el 20% del PIB". "Per tant, em sembla una exageració", ha reblat l'exdirigent del PSC, que també ha destapat que la relació amb Pere Navarro sempre ha estat cordial "però ara fa un any que és inexistent".

Participar a la Via Catalana?

Pel que fa la cadena humana de la Via Catalana, Nadal assegura que encara no ha decidit la seva participació. "La cadena humana està molt marcadament orientada a un objectiu últim. Com que el dret a decidir és previ a tot això, potser la gent entendrà millor el meu paper si no hi vaig. Però no ho he decidit", ha reflexionat en veu alta en declaracions a Rac1. Finalment, l'exdirigent del PSC s'ha sumat a les veus que no veuen sortida a la intransigència de l'Estat i ha assegurat que "si les coses segueixen com fins ara, ens estan portant cap a l'Estat propi a Europa".

Igualment, Nadal ha insinuat que s'està convertint en un independentista "arrossegat" més. "Jo sóc una persona que voldria altres solucions però em vaig convencent que la tossuderia d'alguns ens porta inevitablement a ser tossudament ferms en les nostres posicions aquí", ha conclòs.