Les mones de Pasqua tenen, a partir d'ara, gust a literatura. La pastisseria gironina 'Noguera' ha incorporat llibres per a infants i joves a aquest dolç tradicional de Setmana Santa amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els més petits. Un 40% de les 300 mones que cada any surten del seu obrador arraconaran les figuretes i oferiran als padrins la possibilitat de regalar històries als fillols (a més de xocolata). Els llibres tenen dos noms propis: l'escriptora Dolors Garcia i Cornellà i l'editorial gironina 'Pedra de Toc'. Aquestes mones literàries costen entre 35 i 50 euros i a més, passat Pasqua, els infants i joves que les rebin tindran la possibilitat de tenir els llibres signats pels autors.

La pastisseria 'Noguera' ha decidit unir dos gustos aquesta Setmana Santa: el de la xocolata amb el de la lectura. De les 300 mones que sortiran del seu obrador, unes 120 no s'adornaran amb les figueretes infantils que solen atraure els ulls dels més menuts. En comptes d'això, l'ou de xocolata s'acompanyarà d'un llibre, amb l'objectiu de fomentar la lectura entre la quitxalla i el jovent.

Els padrins en tindran per triar i remenar. I és que la pastisseria s'ha posat en contacte amb l'editorial 'Pedra de Toc', amb seu a Fornells de la Selva, i amb l'escriptora gironina de relats juvenils Dolors Garcia i Cornellà. D'aquesta manera, els llibres amb què s'acompanyen les Mones de Pasqua abasten edats compreses entre els 3 i els 12 anys.

'Peripècies d'un rescat', 'Les ànimes de Terramorta', 'Contes d'estar per casa' i 'S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes' són els títols que ha escollit Cornellà per al jovent. Per la seva banda, 'Pedra de Toc' aporta a aquestes mones literàries llibres dirigits als més menuts. Entre aquests n'hi ha, fins i tot, en anglès (com 'The wood' o 'The frog and the butterfly').

"Ho trobo una idea molt bona, perquè permet ajuntar la tradició de la mona de Pasqua amb la cultura, i en certa manera també és un avanç del Sant Jordi", explica Dolors Garcia i Cornellà.

Els preus d'aquestes mones oscil·len entre els 35 i els 50 euros (depenent de la mida de l'ou de xocolata i del llibre que s'esculli). A més, la pastisseria 'Noguera' també ofereix als fillols que les rebin la possibilitat de tenir el relat signat pels autors. La pastisseria compta amb botigues a Girona, Vilobí d'Onyar i Riudellots de la Selva.