L'Ajuntament de Girona preveu recaptar uns 36 milions d'euros en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l'Impost Sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM). La majoria es preveu cobrar de l'IBI, l'impost pel qual s'enviaran 77.679 rebuts i pel qual s'espera recaptar 30.728.000 euros. De l'impost sobre vehicles està previst enviar 61.254 rebuts i en cas de cobrar tots els diners, l'Ajuntament n'obtindrà 5.438.000 euros.

El període voluntari de pagament s'inicia el 2 d'abril i el darrer dia serà el 5 de juny. La tinenta d'alcalde d'Hisenda i Gestió Municipal de Girona, Maria Àngels Planas, va recordar que el més òptim és pagar en aquestes dates ja que a partir del 6 de juny s'entrarà en el període executiu. A partir d'aleshores s'haurà d'aplicar un recàrrec del 5%. En aquesta dificultat s'hi poden trobar sobretot aquells ciutadans que no tenen domiciliats els rebuts. En el cas de l'IBI, no el tenen domiciliat quasi a un cinquanta per cent de veïns. En el cas de l'IVTM, aquest percentatge augmenta ja que la xifra de domiciliats es redueix fins a un escàs vint per cent.

Cementiris i mascotes

Durant aquest període també s'ha de pagar per altres conceptes com les taxes de les deixalles comercials, la de conservació dels nínxols dels cementiris, pel control i tinença d'animals i per l'ocupació de la via pública, entre d'altres. Per aquests conceptes, l'objectiu és obtenir uns 730.000 euros.

Pel que fa a la taxa pel servei de recollida i gestió de residus d'activitats (establiments comercials) i residus no domiciliaris no inclosos en el rebut pel subministrament d'aigua, la previsió és cobrar tres milions d'euros. En total s'enviaran 5.694 rebuts, la gran majoria dels quals no estan domiciliats.

Pel que fa a la taxa de conservació dels nínxols dels cementiris, el cobrament del cent per cent dels 13.054 rebuts significaria cobrar uns 361.000 euros. En aquest cas, tres de cada quatre estan domicilats.

Finalment, pel que fa a la taxa pels serveis de control i tinença d'animals, la intenció és recaptar aproximadament 74.000 euros. En total, està previst enviar 2.258 rebuts, dels quals només 561 estan domiciliats.

Al mes de setembre (durant el període comprès entre el 16 de setembre al 20 de novembre) s'iniciarà el procés pel cobrament d'un altre tipus d'impost: el cobrament de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE).