Els robatoris a l'interior de vehicles s'han incrementat últimament a Girona. Així ho reflecteixen les dades del mes de febrer, en comparació amb el mateix període d'altres anys. En total, el febrer del 2013 hi va haver 70 denúncies. Una xifra que indica que la mitjana diària és de dos vehicles i mig assaltats. La dada és molt superior a la de l'any passat. El 2012, durant el febrer, hi va haver 29 denúncies. Pràcticament una al dia. L'any 2011, la data van ser 33 denúncies. Havien estat dos anys amb quantitats molt menors si es té en compte que el 2010 s'havien registrat 83 casos i el 2009, un total de 81. Dades superiors doncs a les del 2013.

No hi ha cap punt més negre que altres, tot i que els llocs amb bosses d'aparcament grans són indrets on hi ha força casos. És el cas de la Copa, a sota les vies del tren o a l'aparcament de Sant Narcís darrere de l'Hipercor, que és conegut pels veïns com els de les "estrelles" perquè a les nits hi brillen els vidres trencats que hi ha a terra. També hi ha casos en punts on queden cotxes aïllats a les nits, com el parador del Güell, a tocar del col·legi Maristes.

Recomanació municipal

El regidor de Seguretat, Mobilitat, Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, explica que aquest repunt es pot deure a l'excés de confiança de la gent. "Ara ja no es roben tantes ràdios perquè en molts casos estan integrades o són capçals només vàlids per a determinades ràdios. No obstant, deixen a la vista monedes, aparells electrònics o jaquetes. I això també crida l'atenció als lladres", indica el regidor. "S'ha de ser previsor sempre", recorda el representant municipal.

Alcalà explica que s'han detingut divrses persones que havien robat objectes de l'interior d'un vehicle. No obstant, assenyala que, molts cops s'han trobat que són menors d'edat i no hi poden fer gaire res.

La situació és semblant a Salt, on des de fa aproximadament un mes, la Policia Local i els mossos d'Esquadra han incrementat la vigilància a les nits després de detectar un augment del mateix tipus de robatori. Fruit dels operatius s'han detingut un mínim de vuit persones. Els robatoris s'havien centrat sobretot al barri de la massana i al parc Monar.