La neu ha estat un dels principals atractius turístics d'aquesta Setmana Santa. Les baixes temperatures i les inclemències meteorològiques han fet que els ciutadans apostessin per visitar la muntanya i les estacions d'esquí gironines n'han sortit reforçades. Després d'una temporada molt dispar, les últimes nevades han donat una embranzida al sector i han ajudat a superar el mal record de l'any passat durant aquestes dates. En total, uns 80.000 esquiadors han visitat les quatre estacions gironines, sobretot durant els caps de setmana, i la majoria d'ells eren procedents de la demarcació de Barcelona. Totes les instal·lacions allargaran la temporada fins que les condicions de la neu ho permetin.

A diferència de l'any passat, aquesta primerenca Setmana Santa ha ajudat a les estacions d'esquí gironines. Les baixes temperatures i les nevades de les últimes setmanes han fet que els turistes escollissin destinacions de muntanya per davant d'altres localitzacions.

Pel que fa a l'estació de Masella, la cap de premsa de les instal·lacions, Maite Martí, ha explicat que els allotjaments a peu de pista durant aquests dies ha fregat el 90% d'ocupació i que aquest segon cap de setmana, des de Dijous Sant fins aquest diumenge, han estat els dies amb més afluència d'esquiadors. "Hem tingut visitants d'estades llargues i d'altres de proximitat que han pujat un sol dia o només han passat una nit prop de l'estació", ha detallat Martí. Només des del passat dijous i fins aquest diumenge, l'estació ja ha rebut 19.500 visitants. En principi, la direcció té la intenció d'obrir ininterrompudament fins a finals del mes d'abril o 1 de maig si la meteorologia és favorable.

Més de 27.000 esquiadors a la Molina

D'altra banda, l'estació de La Molina també ha registrat bona afluència de visitants i des del passat dissabte fins aquest diumenge ha rebut uns 27.000 esquiadors amb una mitjana de 3.000 visitants per dia. "L'any passat la Setmana Santa va ser molt dolenta, amb molts pocs turistes i enguany les xifres han estat favorables", ha explicat el director de l'estació, Antoni Sanmartí. La gran majoria d'esquiadors que s'han apropat fins aquesta estació referent eren procedents de la demarcació de Girona, Barcelona i alguns d'arreu de l'estat espanyol. Si les condicions de la neu són bones, l'estació obrirà diàriament fins al 7 d'abril i, a partir de llavors, ho farà els caps de setmana amb un preu reduït del forfet durant tot el mes de 22 euros.

Pel que fa a l'estació de Vallter 2000, les últimes nevades han servit per donar un respir ja que, fins llavors, les instal·lacions del Ripollès havien patit les inclemències meteorològiques. "Hem tingut una temporada trista però la neu d'últim hora ens ha ajudat. Aquest passat dissabte vam registrar uns 1.500 esquiadors i durant tota aquesta Setmana Santa hem arribat als 15.000 visitants", ha explicat el director de l'estació, Enric Serra. En principi, l'estació tancarà aquesta propera setmana i reobrirà les seves portes durant el cap de setmana, el 6 i 7 d'abril. "A partir de llavors mirarem l'estat de la neu i ens ho repensarem", ha apuntat el director.

Finalment, l'estació ripollesa de Vall de Núria ha rebut uns 11.000 esquiadors durant tots aquests dies festius. Unes 9.000 persones han utilitzat des del passat 23 de març el servei del cremallera i, segons la direcció, la vaga d'aquests últims tres dies no ha comportat conseqüències negatives ni ha fet minvar el nombre de turistes. L'hotel de Vall de Núria ha tingut una ocupació mitjana del 80% amb dies punta - els dos caps de setmana- on s'ha arribat al 95%. Unes dades superiors a les de l'any passat en les quals l'ocupació només va ascendir al 60%. Després d'aquest dilluns de Pasqua, la instal·lació continuarà oberta els caps de setmana en què tindrà habilitades la zona de debutants i la de Les Creus, amb un forfet reduït de 21 euros.

Totes les xifres aportades per les estacions d'esquí gironines són provisionals a l'espera que els diversos departaments confirmin tots els números aquest proper dimarts.