Els DiàlegsxGirona arribaran a la seva 15a edició el 16 d'abril amb una nova cita que unirà dos conceptes: turisme i patrimoni. Amb el títol "Genius loci: el relat de la ciutat de Girona", en aquesta ocasió Pia Bosch, portaveu del grup municipal del PSC i cap de l'oposició a l'Ajuntament, moderarà el debat entre dos experts destacats en aquests àmbits. D'una banda Josep Maria Nolla, catedràtic d'arqueologia de la UdG, i de l'altra, Jose Antonio Donaire, director de l'Insetur (Institut d'Estudis Turístics) de la UdG.

Els organitzadors han escollit la sala d'actes del Col·legi d'Arquitecte de Girona, a la Pia Almoina, per la proximitat amb la Casa Pastors, que serà un dels temes que centrarà aquests DiàlegsxGirona. El grup socialista defensa que l'antiga seu de l'Audiència de Girona, ara traslladada, es converteixi en el "gran centre d'interpretació del nostre patrimoni" segons ha proposat en reiterades ocasions Pia Bosch. "Des de la campanya electoral hem defensat públicament, i en això ?seguirem treballant, que la Casa Pastors sigui l'espai d'acollida dels visitants de Girona que ens ajudi a harmonitzar més projecció interna i externa del nostre relat històrico-turístic i sigui un projecte clau per potenciar el sector turístic gironí implicant tots els agents públics i privats", detalla la cap de l'oposició.

Justament per això, els socialistes han escollit dos dialogants experts en turisme i patrimoni gironí quehan de servir per ajudar a entendre i transmetre quin és el "genius loci" de Girona, quins són els elements essencials i singulars de la marca turística i de la ciutat i com s'han de transmetre de forma entenedora i, utilitzant alhora elements emotius i sensorials, a tots els visitants. Segons Bosch, "el projecte de la Casa Pastors no s'ha de pensar només com el punt i el lloc on rebre els visitants, sinó també com una oportunitat per repensar la nostra manera de comunicar la singularitat de la nostra ciutat als visitants i als turistes potencials.