El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, va titllar ahir de "lamentable i patètica" la resolució aprovada dimarts al ple de l'Ajuntament de Girona que declara "persona no grata" a la ciutat la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

Amb el suport de CiU i ICV-EUiA, Girona va va declarar Llanos de Luna "persona non grata" a través d'una moció presentada per la CUP en què es denunciaven actituds "hostils i de menyspreu" suposadament mostrades per la delegada envers les decisions del consistori. El PSC es va abstenir en la votació, en considerar que la declaració de persona non grata no resol el conflicte i només posa més llenya al foc, mentre que el PP hi va votar en contra.

"És lamentable, patètic, em sembla molt malament fins i tot com a gironí que sóc, em sembla una indignitat que s'obligui l'Ajuntament a pronunciar-se així sobre una persona que és la representant de l'Estat i que només vetlla pel compliment de la legalitat", va afirmar ahir Millo en una entrevista a TV3.

"Sobretot lamento profundament la posició de CiU i m'atreviria a dir que no tots els regidors de Convergència i Unió estaven gaire convençuts d'aquesta votació", va afegir.

El text de la moció, aprovada amb els 15 (CiU, ICV i CUP), 6 abstencions (PSC) i 3 en contra (PPC), indica que des que va ser nomenada, la delegada del Govern "sempre ha actuat més com la virreina d'una colònia que com una persona amb una responsabilitat pública que podia col·laborar, contribuir i ajudar els ciutadans de Catalunya en tot el que fos de la seva competència".