El Fòrum Gastronòmic i Hostelco (Saló Internacional de l'equipament per a la resturació, hoteleria i col·lectivitats) uniran forces per a fer una edició conjunta a Barcelona del 20 al 23 d'octubre de 2014, al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Aquesta és la primera vegada que el Fòrum se celebrarà a la capital catalana, ja que fins ara s'havia fet de forma alternada a Girona i a Santiago de Compostel·la. Els organitzadors, però, asseguren que el Fòrum es continuarà celebrant els anys imparells a Girona, tal com s'ha anat fent fins ara. De fet, l'Ajuntament gironí i els organitzadors del Fòrum ja han signat l'acord per a la celebració de l'edició de 2015.

Hostelco i el Fòrum Gastronòmic han decidit sumar esforços per tal que els professionals de la restauració puguin gaudir a Barcelona d'una oferta "completa i transversal" de tota la cadena de valor de la gastronomia, des de l'equipament fins a la creació del producte. La voluntat dels dos esdeveniments és servir de plataforma per a l'exportació tot aprofitant la reputada imatge de què gaudeixen la cuina catalana i l'espanyola.

La referència al sud d'Europa

D'aquesta manera, els organitzadors confien que aquesta fira biennal es converteixi en una de les principals plataformes de la indústria gastronòmica del sud d'Europa, gràcies a la "marcada complementarietat" entre el sector de l'equipament per a l'hoteleria i el de la gastronomia professional. L'objectiu d'un esdeveniment comú és que permeti augmentar les oportunitats de networking, negocis i difusió del coneixement de totes les empreses i professionals que formen part del món de la gastronomia.

Els dos salons es complementaran sense perdre la seva personalitat pròpia, de manera que cadascuna mantindrà la seva marca, imatge i organització específica. En canvi, coordinaran conjuntament tots els aspectes comuns relatius a la promoció, la logística i la programació de les activitats paral·leles, ja que els dos sectors tenen un perfil de visitant molt similar. D'aquesta manera, els assistents podran assistir tant a les jornades tècniques organitzades per Hostelco com en les demostracions i tallers de cuina que es desenvoluparan en el marc del Fòrum Gastronòmic.

El codirector del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau, ha assegurat que, en les circumstàncies actuals, "la suma d'esforços redundarà en benefici del sector de l'hostaleria, de la gastronomia en general i del mateix país".