El Consell Escolar Municipal de Girona va aprovar fer un seguit de recomanacions en l'àmbit de la formació professional a la ciutat a la Generalitat i a l'Ajuntament, entre les quals destaca la necessitat d'incrementar l'oferta de cicles de grau mitjà i la necessitat de reforçar i ampliar els programes d'orientació educativa.

L'objectiu de les recomanacions és que tant els Serveis Territorials d'Ensenyament i d'Empresa i Ocupació com l'Ajuntament de Girona les tinguin en compte d'acords amb les seves cometències i es puguin treballar en la taula mixta de planificació.

En total, hi ha set recomanacions aprovades a proposta de la comissió de planificació escolar i equipaments. La primera fa referència a un increment de l'oferta de la formació professional a Girona, tot reconsiderant i adequant l'oferta dels actuals cicles formatius d'acord amb l'evolució dels sectors econòmics i la situació d'atur a les comarques gironines per tal de donar resposta a l'elevada demanda que hi ha a la ciutat, segons va explicar Albert Quintana.Aquesta petició afecta sobretot als cicles de grau mitjà que permeten la continuïtat de la formació de molts joves de més de 6 anys i evita el seu abandonament escolar.

Una segona proposta que el Consell considera que és "imprescindible reforçar i ampliar" són els programes d'orientació educativa, amb dedicació de professorat als centres de secundària, tant en els àmbits curriculars, com tutorials, com d'acompanyament socioeducatiu a partir de programes d'orientació educativa.

Altres recomanacions aposten per un increment de l'oferta de places PQPI (Programes de Qualificació Iniial) o preservar la continuïtat dels PTT (Programes de Transició al Treball). També es vol "aprofundir en els esforços de millorar la planificació de la formació professional a la demarcació". Les dues darreres propostes parlen de promoure programes d'inserció sociolaboral per a joves de 16 anys en endavant que no obtenen el graduat de l'ESO i la necessitat d'estructurar una bona coordinació de tota l'oferta educativa postobligatòria, reglada, i ocupacional per part de tots els centres i serveis educatius.