La confraria de Jesús Crucificat- Manaies de Girona va complir ahir la tradició i van entregar el penó a Mercè Sagrera Corbera, la tercera dona de la història que rep aquest honor. Malgrat l´amenaça de pluja que va haver-hi al llarg del matí, al final la meteorologia va respectar la desfilada dels Manaies, que van poder fer el seu recorregut sense incidents.

La Confraria va sortir, puntual, a les vuit del vespre de l´església de Sant Lluc, on els manaies tenen la seu. D´allà es va dirigir a la plaça de Sant Feliu, carrer Ballesteries, Cort Reial, plaça de l´Oli i Ciutadans, per anar a parar a la plaça del Vi, espai on els manaies van oferir diverses figures davant de centenars de debots i curiosos, gironins i turistes.

A partir d´allà, la comitiva va prosseguir pel Pont de Pedra, Plaça Catalunya i Joan Maragall fins arribar a la Gran Via de Jaume I, on es van aturar davant del número 16 per a fer entrega del penó a Mercè Sagrera. Sagrera, que des de fa diversos anys s´encarrega de sortir amb els infants que van vestits de vesta durant la processó de Divendres Sant, va col·locar l´estendard ben visible al balcó del seu pis, enmig dels aplaudiments i els flaixos de les càmeres de fotos. Familiars i amics l´acompanyaven, tot compartint la seva alegria, mentre que també hi havia autoritats com l´alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el Bisbe, Francesc Pardo. Abans que ella, Maria Carme Ribas i Mora i Isabel Pla i Soler havien estat les úniques dones que havien tingut l´ocasió de rebre´l.

Després, va baixar a saludar els manaies visiblement emocionada i de la mà del seu nét.

A partir d´ara, el penó s´estarà al balcó del pis de Sagrera fins demà, quan els Manaies recorrin de nou el Barri Vell per anar-lo a recollir i, posteriorment, ella mateixa el porti durant la processó del Sant Enterament de Divendres Sant.

Retorn a Sant Lluc

Un cop entregat el penó, la comitiva va tornar cap a Sant Lluc tot passant per la plaça Independència i el carrer Santa Clara. Després, van creuar el Pont de Pedra i, a través de la Rambla, van tornar cap al Barri Vell. En tot moment, la comitiva va estar acompanyada de centenars de persones, entre elles un gran nombre d´infants. En alguns casos, els turistes fins i tot van demanar de fer-se fotografies amb els Manaies, per tal d´immortalitzar el moment.