El Fòrum Impulsa de la Fundació Príncep de Girona, que se celebrarà els dies 26 i 27 de juny, comptarà enguany amb un nou espai, el Projectàrium, per tal de donar visibilitat a projectes impulsats per joves i a projectes adreçats a ells. Els projectes seleccionats hauran de ser innovadors i disruptius, generar nou progrés i aportar solucions a problemes reals.

Segons ha explicat la Fundació Príncep de Girona, el Projectàrium vol connectar i afavorir aliances de diferents iniciatives i recursos que persegueixen l'objectiu comú de generar valors socials, culturals, científics i econòmics al servei dels joves i de la societat en general. El període de recepció de candidatures es va obrir ahir i es tancarà el proper 12 de maig.

"Des d'Impulsa volem aglutinar i connectar tots els actors de l'ecosistema emprenedor per generar impacte econòmic i social, i pensem que, entre moltes altres accions i iniciatives, el Projectàrium serà una bona eina per donar visibilitat i projectar iniciatives que donin resposta a aquest repte", assenyala el president del Fòrum Impulsa, Josep Lagares.

Promoure la iniciativa i l'esforç, fomentar la recerca i la creativitat, estimular la solidaritat i desenvolupar el talent de joves emprenedors, proporcionar nous recursos i generar nous llocs de treball són alguns dels objectius que, segons l'organització, han de complir els projectes candidats a participar en el Projectàrium.

Segons han assenyalat en un comunicat, en tots els casos es valorarà el caràcter innovador i l'excel·lència i es donarà prioritat als projectes que "demostrin inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat i que persegueixin introduir canvis en la societat".

Les bases i els formularis de participació es poden consultar al web del Fòrum Impulsa. El 27 de maig es farà públic el nom dels projectes seleccionats, també a través del web.