Va estar sempre en el procés de reforma de la Policia Municipal en un lloc rellevant a la segona fila. Va ser el suport fonamental dels caps de servei" (Joaquim Nadal)

Ho explica Ramon Alberch i Fugueras (amb col·laboració d'Enric Subiñà i Coll) en el llibre Policia Municipal, 150 anys de servei a la ciutat: "Al marge del sometent, de caràcter popular i voluntari, la primera policia entesa com un cos professional amb la missió de controlar l'ordre públic és un invent aparegut durant l'ocupació francesa (1810 -1814), exactament el mes de maig del 1811". No obstant això, la policia municipal no va quedar reglamentada fins el 1850. Va ser de resultes de la creixent expansió de les ciutats i de la necessitat de mantenir-hi un cert ordre. El primer municipi que en va tenir va ser Figueres. A Girona, queda constituïda el 17 d'octubre del 1856, teòricament amb un caporal i vuit agents que esdevingueren operatius l'1 de gener del 1857.

Durant el dia vigilaven, els policies; de nit, els serenos. El 22 de setembre de 1936, el ple va aprovar la unificació del cos nocturn i el diürn, i va equiparar els sous i els uniformes. El franquisme va atorgar a la policia un paper controlador i perseguidor d'ideologies. Amb la democràcia, a poc a poc, s'ha anat consolidant un model de policia municipal proper al ciutadà, eficaç i democràtic. Cal esmentar aquí la feina duta a terme pel regidor Jaume Curbet i per l'escola de la Policia Municipal de Girona, que va dirigir Salomó Marquès i que estava formada per un elenc ben ample de professors (1980).

Girona té avui una presència consolidada de policia municipal: 134 agents (1 intendent, 3 sots-inspectors, 6 sergents, 12 caporals i 112 agents) i 50 vehicles (Dades de la darrera memòria publicada al web, de 2011). Juntament amb els mossos d'esquadra s'encarreguen del trànsit, de la seguretat i de la persecució de la delinqüència, entre d'altres funcions.

El sergent Antoni Rojas González va entrar al cos de la Policia Municipal de Girona el dia 19 de juliol de 1974. Ahir, 23 de març de 2013, es va jubilar amb quasi 39 anys de servei damunt de les espatlles. Quan va entrar al cos, el Sr. Ignasi de Ribot i de Balle (1972-1979) era l'alcalde, i manava el país, amb mà de ferro, el general Franco. El deixa avui que és l'alcalde el Sr. Carles Puigdemont (2010-2013) i que són presidents democràtics, a Madrid, el Sr. Rajoy, i a Barcelona, el Sr. Mas. Ha estat, per tant, policia de la dictadura, de la transició i de la democràcia. Ha estat 5 anys policia amb l'alcalde Ribot (1974-1979); 23 anys, amb l'alcalde Nadal (1979-2002); 9, amb l'alcaldessa Pagans (2002-2011) i 2, amb l'alcalde Puigdemont.

El 30 d'abril de 1980 va ser ascendit a caporal juntament amb Guillem Villar, Josep Sagrera, Salvador Caballé, Joan Sánchez, Florenci Rodríguez i Francesc Quera. Era sergent, Ciprià Ferrés i cap, Pere Serra i Planella. El 16 de desembre de 1983 va ser nomenat sergent, juntament amb Florenci Rodríguez. Ha estat l'instructor de tir durant més de 30 anys; el primer caporal de l'OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana) de la democràcia; sergent cap de servei operatiu; sergent de la policia comunitària i grues; i sergent coordinador de les obres del TAV. Està en possessió de la medalla que premia la fidelitat de comandament en el cos de la policia municipal amb més de 25 anys. El 31 de gener de 2010 li fou atorgada la Creu de Bronze per la seva tasca de planificació i execució de l'operatiu de l'etapa del Tour de França.

La seva mare era mestressa de casa i el seu pare, paleta. Està casat amb Purificació Blesa, té tres fills i viu a Can Gibert del Pla, a Santa Eugènia de Ter. Abans d'entrar a la policia havia fet de fuster i havia estudiat comerç. Va fer les oposicions per entrar a la policia dos dies després de casar-se, en ple viatge de nuvis. Ha viscut al cos de la policia de Girona moments especials com quan van estrenar l'actual seu de la policia municipal al carrer Bacià (1979-1981, dels arquitectes Carles Bosch, Joan Lluís Frigola, Joaquim Español i Francesc Hereu); i també moments tristos, com la mort d'un company en acte de servei.

Ha conegut i protegit diferents personalitats que han visitat la ciutat: el rei, els prínceps, els presidents de la Generalitat (Tarradellas, Pujol, Mas), els diferents presidents del govern d'Espanya, ministres..., i el president de la República ?Francesa, Valery Giscard d'Estaing. Les seves aficions són les motos, els cotxes, les armes i la cacera. El seu hobby, ?escoltar música. Col·lecciona butlletes de la rifa i monedes. Des d'avui mateix vol aprendre a tocar la guitarra, vol passejar tranquil·lament el gos i vol dedicar tot el temps a la seva família. Girona, que el sergent Rojas tant ha estimat, li deu ?gratitud i reconeixement.