29.03.2013 - 12.33 h

47 projectes opten a les ajudes Kreas per fomentar la creativitat i la recerca artística a Girona

El nombre de propostes que s'han presentat a les beques i subvencions iguala el de la convocatòria del 2012

ACN · ID 707942

Girona (ACN).- La convocatòria 2013 de les ajudes Kreas, destinades a fomentar la creativitat i la recerca artística a Girona, ha rebut 47 projectes. D'aquests, la meitat s'emmarquen dins el camp de les arts escèniques (23 propostes), al qual segueixen la música i els audiovisuals. La convocatòria per accedir a aquestes ajudes -dividides entre subvencions i beques- es va tancar ara fa dues setmanes, i s'espera resoldre abans del 15 de maig. Les ajudes Kreas tenen un pressupost global de 50.000 euros. Com a màxim, cada subvenció pot ser de 5.000 euros, i cadascuna de els beques, de 1.000. Aquest any, les 47 propostes artístiques que s'han presentat iguala les de la convocatòria del 2012.

La convocatòria de les ajudes Kreas, destinades a fomentar la creativitat i la recerca artística a la ciutat de Girona, ha rebut un total de 47 projectes artístics. Exactament el mateix nombre de propostes que es van rebre l'any passat. Del total de projectes presentats aquest 2013, tres corresponen a la modalitat de beques i 44 a la modalitat de subvencions. La convocatòria per participar a aquestes ajudes que convoca l'Ajuntament de Girona es va tancar el passat 15 de març.

Pel que fa als àmbits de creació, el més nombrós és el d'arts escèniques, amb 23 projectes presentats. Dins d'aquest grup, s'han presentat disset propostes de teatre, quatre de dansa, una de circ i una d'òpera. A aquest apartat el segueixen la música i els audiovisuals, amb nou projectes presentats. Per últim, en arts i visuals i propostes literàries, s'han presentat tres projectes a cadascuna d'aquestes categories.

Properament la comissió avaluadora dels projectes, formada pel Consell de les Arts i la Cultura de Girona, valorarà les propostes i seleccionarà els projectes als quals es destinaran les ajudes. Les Kreas tenen una dotació global de 50.000 euros, amb una limitació de 5.000 euros per a cada projecte presentat a la categoria de subvencions, i de 1.000 euros per a les beques. La convocatòria es preveu que es resolgui abans del 15 de maig.

Dels 47 projectes presentats a la convocatòria Kreas de l'any 2012 es van atorgar ajudes a 23 propostes, tres de les quals corresponen a beques d'estudis o recerca artística. Actualment ja s'han presentat públicament tretze d'aquests projectes i la resta han sol·licitat una pròrroga per a la seva presentació. D'aquí poc, La Mercè acollirà l'exposició 'Més enllà de la pineda', de l'artista Cesc Pujol, que l'any passat va obtenir una subvenció Kreas per a la realització d'aquest projecte.