Li va entregar un quadre de Joan Miró perquè el vengués a través de la seva galeria i ja no n'ha sabut res més. Ni del quadre ni del contracte signat per formalitzar l'acord. El valor de la pintura s'estima en 60.000 euros i per aquesta raó, la fiscal acusa el marxant d'art Miquel Tràfach Mellado d'un delicte d'apropiació indeguda i demana que li sigui imposada una pena de presó de tres anys.

Malgrat tractar-se d'una apropiació indeguda, l'elevat import en que està valorat el quadre provoca que el cas s'hagi de jutjar a l'Audiència de Girona. L'escrit de qualificació és molt clar respecte a la presumpta comissió dels fets.

Segons indica la fiscal, el galerista Miquel Tràfach va signar un contracte amb un particular, en data 9 de desembre de 2010, "pel qual es comprometia a gestionar la venda d'una obra de Joan Miró de l'any 1974".

El propietari de la pintura li va entregar aquesta juntament amb un certificat d'autenticitat, com així va quedar constat per escrit en el contracte, i el galerista gironí, que actualment gestiona l'empresa Art25, es va comprometre a entregar-li els diners de la venda del quadre o, en cas de frustrar-se aquesta, retornar-li la peça.

En arribar la data assenyalada com a termini màxim, l'acusat, "mogut per un ànim d'obtenir un benefici patrimonial il·lícit", ni va retornar el Joan Miró ni va entregar els 60.000 euros en que estava valorat. I a dia d'avui es desconeix si l'obra segueix en el seu poder o bé si ha estat venuda.