L'Ajuntament de Girona continua endavant amb la seva aposta per la Girocleta. Enguany preveu instal·lar dues noves estacions a Santa Eugènia. Una d'aquestes es posarà al Centre Cívic - Can Ninetes i l'altra, a la plaça del Barco. Això anirà lligat també a la introduccció de noves bicicletes que permetran augmentar la flota actual.

Es preveu que el cost per ubicar les noves estacions sigui d'un 70.000 euros, ja reservats al pressupost per aquest any. Inicialment, la intenció de l'equip de govern era posar una sola parada, però fruit de les negociacions amb el grup municipal d'ICV-EUiA per poder tirar endavant els comptes municipals es va acabar apostant també per una segona ubicació.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, va explicar que espera que l'estació de la plaça del Barco sigui una "invitació" a l'Ajuntament de Salt per tal que el municipi veí s'animi a implantar també un servei municipal de lloguer de bicicletes al seu terme i que sigui compatible amb el de Girona. Es tracta d'una reivindicació que realitzen molts saltencs i molts gironins.

Reduir les distàncies

Inicialment, Alcalà veia amb recels que la nova estació estigués situada a la plaça del Barco perquè temia que pogués morir d'èxit, ja que és un punt de la ciutat on hi viu molta gent. A més, quedava molt allunyat de la majoria de les altres parades que hi ha ha Girona en funcionament. No obstant, amb la posada en marxa de l'estació de Girocleta a Can Ninetes aquesta distància quedarà reduïda.

A més a més, a la llarga també es preveu habilitar un carril bici que lligui les dues estacions. El projecte, però, encara es troba en estudi i hauria de connectar amb la resta de la ciutat. Una vegades les dues noves estacions es posin en marxa, la ciutat ja tindrà un total de catorze parades.