Sis persones d'una mateixa família s'hauran d'asseure a la banqueta dels acusats per respondre del tret mortal que Jesús Moynelo Díaz va disparar contra el jove de 25 anys José Agustín González Pérez, que va caure fulminat la nit del 6 de juny de 2011 mentre era a l'exterior del bar Casa Pepe celebrant l'aniversari del seu germà petit. El fiscal Víctor Pillado ha sol·licitat una pena de 36 anys de presó per a l'autor del tret -l'acusa d'assassinat, temptativa d'assassinat i tinença il·lícita d'armes- i 34 anys de presó per a cinc familiars seus: la seva parella i el germà d'aquesta (Pedro Gómez Benavente i Bárbara Gómez Benavanete), els seus fillastres Iván i Antonio Jurado Gómez i el cosí d'aquests darrers, Francisco Ismael Mohamed Gómez.

L'escrit d'acusació és minuciós i recull tots els detalls respecte a com hauria tingut lloc el crim. Entén el fiscal que aquella tarda un grup de persones del barri de Germans Sàbat es van traslladar al barri de Pont Major en busca d'Antonio Jurado Gómez, qui tenia ?desavinences irresoltes amb la víctima i el seu germà. No el van trobar. Allà només hi havia un amic del jove que al vespre va informar als sis acusats de la trobada.

I va ser després d'escoltar aquest punt que els sis acusats "van prendre la decisió conjuntament d'anar al barri de Germans Sàbat per posar fi a la vida dels germans González Pérez, agafant l'acusat Jesús Moynelo Díaz un rifle" per a l'escomesa.

La colla del barri de Germans Sàbat va ser informada per un dels seus membres que els germas Jurado i la seva família es dirigien al bar on es trobaven celebrant l'aniversari. Ràpidament José Augstín González Pérez va tornar la trucada -eren les deu i deu de la nit- i l'interlocutor, que era un dels acusats, li va respondre que "li dispararia un tret a ell i un altre al seu germà".

Acabada la conversa telefònica, Jesús Moynelo Díaz va agafar el rifle que tenia tot i mancar de la preceptiva llicència d'armes i el va introduir als seients posteriors del Peugeot 307 que conduïa Pedro Gómez Benavente. Als seients posteriors hi anaven, segons explica el fiscal, els germans Antonio i Iván Jurado Gómez i el cosí d'aquests, Francisco Ismael Mohamed. Quan tots van estar a bord, van emprendre la marxa cap al bar. Els seguia un Renault Laguna conduït pel jove que va avisar la colla de Germans Sàbat que anaven cap allà. Al seu interior també s'hi trobava la mare dels germans Jurado, Bárbara Gómez Benavente.

A un quart d'onze de la nit els vehicles van parar davant el bar. Pedro Gómez Benavente va baixar amb un bat de beisbol, Iván Jurado va entregar el rifle al seu padrastre, Jesús Moynelo, mentre el seu germà i el seu cosí baixaven del cotxe amb pals. Del cotxe que els seguia va baixar Bárbara Gómez instigant la seva parella a disparar.

Es van disparar tres trets: un va anar directe al cap de José Agustín González Pérez, els altres dos anaven dirigits al seu germà que els va haver d'esquivar "per no perdre la vida aquella nit". El fiscal precisa que la colla de la víctima no va tenir capacitat de defensar-se perquè mentre Moynelo efectuava els trets els altres cinc acusats l'incitaven i llençaven pals i bat a l'interior del local. Després van emprendre el camí de tornada.

L'absència de defensa és una qüestió reiterada i clarament exposada pel fiscal igual que la premeditació de l'assassinat. No debades, exposa que els acusats "eren plenament conscients que els germans González Pérez no es podrien defensar de cap manera dels trets que anaven a rebre, impedint a més amb la seva actuació qualsevol possibilitat d'ajuda als mateixos".

L'arma utilitzada era il·legal perquè, entre altres coses, tenia el número de sèrie esborrat.