El PSC de Salt creu que la modificació del Pla General al sector de Frigorífics del Ter, feta per excloure'n 4.092 metres quadrats que pertanyen a Foment, només respon als interessos dels promotors. De fet, asseguren que només es tracta d'una operació de "pur maquillatge", ja que es manté el mateix nombre d'habitatges.

Els socialistes consideren que la modificació del Pla General perjudica tant als veïns de la zona com al conjunt del municipi. En primer lloc, el PSC recorda que s'endarrereix tres anys el trasllat de l'escorxador, una activitat molesta per als veïns. Segons indiquen, en el calendari aprovat durant l'anterior mandat s'obligava al cessament de l'activitat al segon trimestre de 2012, mentre que el nou calendari suposa que l'activitat no cesi fins a finals del 2015.

D'altra banda, el PSC alerta que, malgrat haver-se reduït en 2000 metres quadrats el sostre edificable, es manté el mateix nombre d'habitatges, fet que suposarà fer pisos més petits. A més, denuncien que ara tots els baixos podran ser habitatges, sense que s'hagi de reservar espai per a serveis.

Finalment, critiquen que amb la nova vialitat proposada es perdrà definitivament la possibilitat de connexió entre el Barri dels Escriptors i el Barri Vell per sota del pont del carrer Major que travessa l'AP-7.