L'Ajuntament de Girona té previst començar dimarts vinent les obres de reconstrucció de l'arc de la plaça Assumpció del barri de Sant Narcís. Mentre durin els treballs, es tallarà la circulació de vehicles al carrer de la Mare de Déu de la Salut (a l'alçada del número 22) i es desviarà el recorregut de la línia 5 del bus urbà per l'avinguda de Sant Narcís. També s'habilitarà una parada provisional davant del número 79 de l'avinguda de Sant Narcís. La intenció del consistori és que la reconstrucció de la volta situada entre els números 22 i 23 de la plaça de l'Assumpció estigui acabada abans de l'inici de la festa major del barri, que enguany començarà a finals de maig.

El projecte de reconstrucció mantindrà la semblança estètica de l'arc. Segons el consistori, el sistema constructiu amb el qual es treballarà reproduirà la volta plana de quatre punts mitjançant la construcció d'una lleugera fosa de formigó armat que recrearà de manera fidedigna la forma original, construïda de forma artesanal.

Una vegada estigui feta la volta i els dos arcs principals que la delimiten, el consistori indica que el conjunt recuperarà la solidesa estructural necessària per a reproduir els teulats i els ràfecs característics de les construccions que el Pla especial del barri de Sant Narcís protegeix.