La càmera de control d'accés de vehicles al Barri Vell de Girona comença a fer estralls. Des de la seva posada en funcionament a finals del mes de desembre fins a inicis de març, la policia ha posat 660 multes. I això que durant tres setmanes, l'aparell no ha funcionat perquè un camió li va donar un cop.

De les 660 sancions que s'han tramitat, n'hi ha 400 de l'any 2012, mentre que la resta s'han interposat durant l'any 2013. L'import de les sancions és de 200 euros. Les denúncies interposades es troben en diferents fases del procés de tramitació. El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha destacat que en 119 expedients s'han presentat al·legacions a la denúncia o recurs de reposició i que en 41 d'ells s'ha pagat l'import de la sanció amb el 50% de bonificació. En nombrosos expedients el titular del vehicle denunciat és una persona jurídica (empresa), motiu pel qual es fa requeriment d'identificació de la persona presumptament infractora, ja que tenen l'obligació de comunicar-ho d'acord amb el que estableix la normativa de trànsit. No fer-ho pot suposar triplicar l'import de la multa.

Tot i que la càmera es va instal·lar l'any 2007, mai s'havien posat multes perquè el control de matrícules dels vehicles s'havia de fer manualment des de la seu de la policia municipal. Fa uns mesos es va canviar el sistema de control, amb la instal·lació d'un programa informàtic que fa el recompte dels cops que el vehicle passa per sota la càmera de control, situada en una cantonada de la Plaça Catalunya. Les multes es posen si un cotxe o moto hi passa més de tres vegades en un trimestre. Aquest ha estat el cas de 660 conductors.

Abans de posar-la definitivament en funcionament, la càmera va estar un temps en fase de proves per tal de comprovar el seu correcte funcionament, i no va ser fins a principis de desembre que es va iniciar la tramitació de les denúncies per haver-hi accedit incomplint els requisits d'entrada, ja sigui per haver sobrepassat el nombre d'accessos permès, o bé per incompliment dels requisits inherents a les autoritzacions concedides. Poden accedir-hi lliurement els veïns del Barri Vell que ho hagin demanat, així com els vehicles de càrrega i descàrrega que hagin seguit el mateix procés. Fins i tot, es va intentar anticipar enviant cartes d'informació a les persones que no disposaven de la corresponent autorització d'accés, però que en canvi estaven identificades com a titulars del dret a obtenir-la. A més, els cotxes d'emergències i de serveis, com ara els policials, ambulàncies, taxis o bombers.