La Fundació Príncep de Girona va concedir ahir el premi "Entitat 2013" a la Fundación Novia Salcedo per la seva trajectòria i pels extraordinaris resultats en l'acompanyament i la integració laboral de joves, amb programes concrets i ben definits que cobreixen un abast molt ampli d'actuacions.

El premi "Entitat 2013" reconeix la trajectòria d'una entitat que treballa per als joves. Està dotat amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz. S'entregarà durant el Fòrum Impulsa, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de juny.

Fundación Novia Salcedo, amb seu a Bilbao, és una entitat sense ànim de lucre que compta amb més de 30 anys d'experiència. Segons el jurat de la Fundació Príncep de Girona "la seva taxa d'èxit en el crític context actual és un referent d'excel·lència en el sector". La seva activitat se centra en la integració laboral dels joves, la sensibilització de la societat i el desenvolupament de recerca i coneixement en Innovació Social aplicada. Fruit del seu treball ha aconseguit: 5.000 portes obertes a joves becaris, 1.000 organitzacions sumades al projecte, 2.000 primers contractes aconseguits i un fons de beques a través d'empreses de 3,6 milions d'euros. El seu pressupost anual l'any 2011 va ser de 5,4 milions d'euros.

El jurat estava format pels membres del Consell Assessor de la Fundació Elisa Durán (directora general adjunta de la Fundació La Caixa), Benita Ferrero-Waldner (excomissària europea) i Anna Maria Geli (rectora de la Universitat de Girona); pel coordinador general de Creu Roja, Toni Bruel; i per Nacho Sequeira, director de la Fundació Exit, entitat guanyadora del premi l'any 2010.

La proclamació del premi va tenir lloc a la seu de la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat, guanyadora del premi l'any passat. Tot seguit, es va celebrar la taula Rodona "Com estimular processos de millora i canvi en joves en risc d'exclusió social?", moderada per Elisa Durán.

Aquest és el tercer premi que es dóna a conèixer aquest any, després de la proclamació del Premi Fundació Príncep de Girona Arts i Lletres, que va recaure en la cantant lírica Auxiliadora Toledano i del Premi Fundació Príncep de Girona Empresa, que va guanyar la jove empresària Catalina Hoffmann, creadora del mètode Hoffmann i fundadora de Vitalia. Queden pendents per entregar el premi Recerca Científica que es donarà a conèixer el 3 d'abril a la residència d'estudiants de la UdG i el premi de la categoria "Social" que es farà públic el 9 d'abril a La Fageda d'Olot.

Aquest any, els premis han registrat un rècord de participació, amb més del doble de candidatures rebudes que l'any passat. En aquesta edició, s'han presentat als Premis Fundació Príncep de Girona Entitat un total de 32 entitats.