El Consell Escolar Municipal va demanar ahir a l'Ajuntament de Girona que no continui conveniant places d'educació a llars d'infants privades a preu públics mentre hi hagi vacants en escoles bressol públiques. La recomanació la va fer la comissió de planificació escolar i equipaments del Consell. En nom del la Comissió, Albert Quintana va explicar que s'ha constatat que hi ha vacants a les escoles bressol municipals després de diferents iniciatives (increment de ràtio, un nou centre educatiu i les 54 places conveniades), malgrat que el curs anterior hi havia el doble de demanda que d'oferta. La davallada de la matriculació es deu, en part, a la crisi econòmica i a l'increment de preus públics (de 120 a 180 euros).

La regidora d'Educació, Isabel Muradàs, va explicar que el curs vinent seguiran amb els convenis perquè així estava pactat, però que per al curs següent analitzaran si encara són necessaris aquests convenis.

A banda de recomanar que no se segueixin conveniant les places, la Comissió va fer altres propostes d'actuació. Va demanar, per exemple, continuar establint mecanismes de control per "presevar l'excel·lènciade l'actual model d'escola públicad'educació infantil". També es va recomanar que s'estudiï la possibilitat d'introduir mòduls horaris educatius per a infants que no comporticobrir tota la jornada escolar a l'escola bressol, així com mantenir els recursos actuals per "sostenir la qualitat del model educatius d'èxit" de les escoles bressol.

Quintana, en nom de la Comissió va indicar que valoren molt positivament l'inici de la tarificació social al preu de les escoles bressol públiques i va sol·licitar que es generalitzi a partir del curs vinent.