A la causa que Lucjan Jan Nyesin -Àlex- té pendent a Espanya per matar a cops el colombià Alexis Vergara Angulo a l'exterior de la discoteca Caribbean el 24 de febrer de 2012 s'han de sumar les sentències fermes que arrossega a la seva Polònia natal, la mateixa que ara ha demanat que se l'extradeixi perquè compleixi les penes de cadascun dels delictes que ha comès. Els Jutjats Centrals Penals ja han formulat la petició d'extradició.

L'home a qui el fiscal Enrique Barata considera autor del cop mortal acumula un reguitzell de sentències condemnatòries que passen pel tràfic de drogues, extorsió, proxenetisme, integració en organització criminal, violació de domicili, tinença il·lícita d'armes, detenció il·legal i estafa per circulació de moneda falsa.

Una vegada sigui jutjat a Girona pel crim del Caribbean podria ser que acabés complint la condemna a Polònia, juntament amb totes les que té pendents. Existeixen precedents, com el cas de l'assassí principal del "crim del 600", Costica Costica, que va ser extradit a Romania després de ser condemnat per l'Audiència a 18 anys i mig de presó per matar el treballador d'una immobiliària de Roses el 2008.

D'altra banda, l'advocat de Jan Nyesin, Benet Salellas, va sol·licitar al jutge instructor que imputés el grup de colombians que van barallar-se amb el seu client i els seus amics Andrei Mihaita Tanasa i Endre Szilard Nagy -també imputats i representants pel lletrat Sergio Noguero-. La petició va ser denegada però la defensa va interposar un recurs de reforma i un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Girona que està pendent de resoldre. El fiscal també es va oposar a la petició en entendre que se'ls hauria de citar com a testimonis.

Jan Nyesin, Mihaita Tanasa i Szilard Nagy estan imputats per un delicte d'assassinat i un altre de lesions. Respecte a aquests dos darrers, que inicialment van referir que la sang que tenien a la roba era seva, les diligències practicades han demostrat que les restes corresponien a la víctima.