Cristiano Z., un italià de 39 anys i veí de Girona, ha estat detingut quatre vegades en només cinc dies i el jutge l'ha deixat en llibertat. Entre d'altres, se l'acusa d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, un de lesions. A més, en un dels casos va amençar els propietaris d'una casa on havia anat a robar i els veïns amb un gos de raça perillosa. Un animal que va acabar atacant fins i tot una de les persones. Els Mossos d'Esquadra el van detenir els dies 5, 7 i 10 de març i la Policia Municipal de Girona, una quarta vegada, el dia 9 de març.

La primera detenció es remunta el 5 de març, llavors agents de la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra de Girona van identificar i detenir Cristiano Z. perquè comptava amb una ordre pendent de recerca i detenció emesa pel jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona, per una falta de furt comesa una setmana mans, el 28 de febrer.

Al cap de dos dies, el 7 de març, el tornen a detenir perquè havia amenaçat amb un objecte punxant a la dependenta d'un establiment del centre de Girona i tot i que finalment no va robar els diners de la caixa enregistradora, sí que va agafar tot el que es trobava al seu abast. Cap a tres quarts de tres, gràcies a un ràpid desplegament policial va permetre es va poder detenir Cristiano Z. a l'interior del mateix establiment. A més, els agents van reconèixer l'home com autor de diversos aldarulls comesos pocs instants abans en un centre d'estètica i en una botiga. I per aquest motiu, va quedar detingut com a presumpte autor d'un robatori amb violència i intimidació i una temptativa de furt.

I dos dies més tard, el 9 de març, en aquest cas la Policia Municipal de Girona va detenir per tercera vegada al mateix home per un robatori amb força en un domicili de Girona. El van localitzar en un carrer pròxim al lloc dels fets quan duia part dels objectes sostrets. En concret, la Policia Municipal va rebre una trucada altertant d'uns sorolls estranys dins d'un habitatge del carrer Mare de Déu del Loreto i fins al lloc es va desplaçar una patrulla i en el moment d'arribar, un grup de testimonis els van informar de què un home, que portava una gorra vermella i una caçadora de pell, acabava de saltar per la part del darrere de l'habitatge.

Els agents van iniciar una batuda per la zona fins que van veure i aturar el sospitós al carrer Migdia. Un cop escorcollat i identificat se li van poder localitzar diferents objectes de valor i joies que suposadament acabava de robar de dins el domicili. La víctima, que en el moment de l'assalt no estava al domicili, també va trobar a mancar de dins casa seva un televisor i una estufa i els van trobar amagats dins d'un garatge d'un immoble en construcció del mateix carrer Mare de Déu del Loreto.

L'endemà, el 10 de març, va haver-hi una altra detenció de Cristiano Z. En concret, els Mossos van rebre una trucada d'un veí de Girona que alertava que un home havia entrat a l'interior del seu jardí saltant la tanca de més de dos metres d'alçada. Quan l'home,es va veure descobert, va fugir.

Tot i això, poc després va tornar a la casa amb un gos de raça perillosa i es va encarar amb els propietaris de la casa i altres veïns de la zona. I llavors, l'animal va atacar a una de les persones provocant-li ferides de caràcter lleu.

El detingut, amb antecedents, en tot els casos va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.